Με στόχο να ικανοποιεί της προδιαγραφές της Γαλλίας που λένε πως όποιος χώρος εστίασης έχει πάνω από 20 θέλεις θα πρέπει να προσφέρει επαναχρησιμοποιούμενα και δυνατό να πλυθούν σκεύη, η…

…McDonald France συνεργάστηκε με την εταιρία Elium Studio για δύο χρόνια ώστε να δημιουργήσει σκεύη που θα έχουν το χαρακτήρα της εταιρίας και δοχεία που θα αντέχουν σε πολλές χρήσεις.

Το υλικό που έχει επιλεγεί είναι το Tritan μια πλαστική ρητίνη χωρίς BPA-free που διατηρεί την μυρωδιά και την γεύση του φαγητού χωρίς το υλικό κατασκευής να επηρεάζεται με τον χρόνο.

Με έμπνευση τα κεραμικά σκεύη και τα γυαλικά, κάθε κατασκευή έχει τελικά φτιαχτεί μετά από πάρα πολλά σχέδια, προ=πλάσματα και πρωτότυπα. Ο στόχος άλλωστε είναι δύσκολος αφού πρέπει να αντικατασταθούν χάρτινες συσκευασίες-σύμβολα.

“The anti-waste law is not only the end of plastic straws. Look around you: in France, changes are at work to change our consumption patterns and reduce our waste. We are pushing to do it globally. Let’s change the game!” έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron όταν δοκιμάστηκαν οι νέες συσκευασίες το 2022.