Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, θα διεξαχθεί το 8ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) από το 2013 διοργανώνει ετησίως το Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, με σκοπό την προβολή και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της ΠΑ, μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και εκμετάλλευσης καινοτόμων ιδεών.

Ο προβληματισμός, η ανταλλαγή απόψεων καθώς και η άντληση – εκμετάλλευση καινοτόμων ιδεών και λύσεων, μέσα στο σημερινό, ευμετάβλητο, στρατηγικό και οικονομικό περιβάλλον, στοχεύουν στην περαιτέρω αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας της ΠΑ.

Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, πρόκειται να διεξαχθεί, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, το 8ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, με θέμα «New Trends – Old Threats, Air Power Opportunities and Challenges».

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν ενότητες που αφορούν στις προκλήσεις της ασφάλειας και της άμυνας στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον, στη διαμόρφωση του νέου δόγματος της αεροπορικής ισχύος, στις δυνατότητες – προοπτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς επίσης στη διαμόρφωση του μέλλοντος της αεροπορικής και διαστημικής ισχύος μέσα από το πρίσμα της βιομηχανίας.