Και μπαμ. Ένα ζευγάρι concept εμφανίστηκαν στο Shanghai Auto Show και μάλιστα και τα δύο θα είναι σε παραγωγή του χρόνου. Το ένα ονομάζεται bZ Sport Crossover Concept και είναι…

…κάτι σαν ψηλωμένο sedan ή αλλιώς liftback. Εσωτερικά το σχέδιο είναι κοντά στο bZ Compact SUV concept με πολύ minimal σχέδιο και κοφτές οθόνες με όργανα και infotainment.

Η Toyota για το bZ Sport Crossover που αναπτύσσει ΜΑΖΙ με την BYD έγραψε: “The concept of this model is “Reboot,” which incorporates the idea of a change of pace the moment you get in and drive around. In addition to its active, iconic styling, it has been designed with functions to provide a personal space for the younger customers, or Generation Z.”

Το δεύτερο πρωτότυπο είναι το bZ FreeSpace που μοιάζει πιο πρακτικό και ‘τετράγωνο’ ενώ έχει τη μύτη των bZ μοντέλων αν και είναι λιγότερο κοφτερό από το Sport Crossover.

Το FreeSpace το αναπτύσσουν μαζί με την GAC και η ιαπωνική εταιρία λέει πως έχει την ιδέα του “‘Cozy Home,'” ένα όχημα όπου οικογένειες θα “use safely, comfortably, and freely with peace of mind.”

Για την ώρα ξέρουμε θα μπούνε σε παραγωγή το 2024 ενώ άλλα 8 EVs θα βγούνε για τη χώρα μέχρι το 2026.