Μπορεί να κινούμαστε προς την all electric εποχή, αλλά ακόμη το θέλει ο καταναλωτής το pick up του. Το νέο Toyota Tacoma της μέσης κατηγορίας μόλις παρουσιάστηκε με…

…τον κωδικό 2024. Το φρέσκο μοντέλο ανανεώθηκε εντελώς και βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-F της εταιρίας, μια παγκόσμια πλατφόρμα φορτηγών που είναι η βάση και για τα πιο μεγάλα σε μέγεθος μοντέλα Tundra και Sequoia.

Το σασί είναι από ατσάλι υψηλής αντοχής – high-strength steel – ενώ υπάρχει στην καμπίνα αλουμίνιο και το μοντέλο από κινητήρια σύνολα παίρνει και τον i-Force turbo 2.4 λίτρων τετρακύλινδρο με 278 hp and 317 λίβρες ροπής.

Από την άλλη θα βγει και το μοντέλο i-Force MAX που είναι η υβριδική έκδοση που όμως εδώ δίνει 326 ίππους και 465 λίβρες ροπής.

Θα βγει όμως και μια άλλη έκδοση, η TRD Pro που θα έχει εξελιγμένες ικανότητες για κίνηση εκτός δρόμου. Το από την άλλη Trailhunter είναι μια ολοκαίνουργια έκδοση με εξαρτήματα από τις εταιρίες ARB, Old Man Emu και RIGID ώστε οι αγοραστές να μπορούν να αποκτήσουν μια έκδοση ‘μαμά’ που θα μεταφέρει περισσότερο βάρος και 18άρηδες τροχούς όπως και πολλές, πολλές ενισχύσεις αλλά και διαφορές στις γωνίες προσβολής, την απόσταση από το έδαφος κ.ο.κ.

Υπάρχει στα υπόλοιπα και μια 14άρα οθόνη αφής ενώ ο αγοραστής μπορεί να διαλέξει και την έκδοση XtraCab long bed ή το σύστημα Toyota Safety Sense 3.0 για την επιπλέον ασφάλεια.

Το μοντέλο i-Force MAX θα βγει στις αρχές του 2024.