Ήρθε η ώρα να πάμε και στις πολύ προσιτές και καταναλωτικές mirrorless φωτογραφικές μηχανές. Αυτή είναι η ολόφρεσκη και για…

…όλο τον κόσμο φωτογραφική της Canon. Ιδού λοιπόν η νέα R100!

Η Canon EOS R100 είναι ένα μοντέλο για beginner φωτογράφους σύμφωνα με την Canon που έτσι την τοποθετεί στην γκάμα των mirrorless της. Από κάτω έχει τα ηλεκτρονικά μιας M50 Mark II APS-C και μπορεί να πάρει όλους τους Canon RF φακούς επάνω της με κύριο πρωταγωνιστή έναν 24.1 MP APS-C imaging αισθητήρα για τις εικόνες.

Η entry-level φωτογραφική θα βγει στην αγορά τον Ιούλιο του 2023 για $479.99 μόνο για το σώμα ενώ σε bundle πάμε στα $599.99 με έναν RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM ή στα $829.99 με τον παραπάνω φακό και έναν RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM.

Το κόστος είναι περιορισμένο αφού ο επεξεργαστής Digic 8 και ο αισθητήρας είναι όπως είπαμε από την 2020 EOS M50 Mark II ενώ έχεις και την μπαταρία Canon LP-E17 της M50. Υπάρχει και ένα OLED EVF με 2.36 εκατομμύρια κουκίδες αλλά και μια κάρτα SD όπου βάζεις όμως μόνο UHS-I κάρτες.

Η πίσω οθόνη είναι σταθερή και όχι αφής αφού για αυτό πας στην R50. Η R100 έχει ένα κουμπί χειρισμού, δεν έχει IBIS και έναν απλό στην κατασκευή φωτοφράκτη. Μια R100 θα τραβήξει σε 3.5 fps Servo AF ή στα 6.5 fps με One-Shot AF για το πορτρέτο.

Το μέγεθος της R100 είναι όπως της R50, στα 116 x 86 x 69 χιλιοστά ενώ το βάρος των 356 γραμμαρίων την κάνει την ελαφρύτερη EOS R της Canon. Νέος και ο φακός που παρουσιάστηκε και ένας νέος φακός, ο RF 28mm F2.8 STM.

Απλά πράγματα.

Αθήνα, 24 Μαΐου 2023 – Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία της EOS R100, μιας μηχανής ειδικά σχεδιασμένης για όσους θέλουν να διαφυλάξουν στιγμιότυπα από τον ποιοτικό χρόνο που περνούν με την οικογένεια και τους φίλους τους· είναι η ιδανική επιλογή για την αποτύπωση ιδιαίτερων περιστάσεων και αναμνήσεων που θα παραμείνουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Με αισθητήρα APS-C ανάλυσης 24,1 megapixel και σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF σε ένα ελαφρύ σώμα μικρών διαστάσεων, η EOS R100 είναι ιδανική για λήψεις εν κινήσει, καθώς συνδυάζει εύκολο χειρισμό και εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Μαζί με τη μηχανή ανακοινώνεται ο RF 28mm F2.8 STM, ο μικρότερος και ελαφρύτερος φακός της Canon στη σειρά RF, καθώς και το OC-E4A, ένα νέο καλώδιο επέκτασης υποδοχής αξεσουάρ για το πέλμα πολλαπλών λειτουργιών της Canon.

Αιχμαλωτίστε κάθε στιγμή

Η EOS R100 διαθέτει έναν αισθητήρα APS-C 24,1 megapixel, ο οποίος είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από αυτούς που υπάρχουν στα κορυφαία smartphone, παρέχοντας σημαντικά αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας και βίντεο. Όχι μόνο προσφέρει άψογο χρώμα και απίστευτη λεπτομέρεια, αλλά και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού και να επιτυγχάνουν όμορφο, αυθεντικό bokeh όπου το φόντο θολώνει ομαλά, αναδεικνύοντας το θέμα.

Ενσωματώνοντας τις έξυπνες τεχνολογίες αυτόματης εστίασης της σειράς EOS R, η EOS R100 διαθέτει το σύστημα Dual Pixel CMOS AF για γρήγορη και ακριβή ανίχνευση των θεμάτων, παρακολουθώντας τα μάτια των ανθρώπων όταν χρησιμοποιείται είτε το σκόπευτρο είτε η οθόνη LCD, συμβαδίζοντας με τη δράση και εστιάζοντας σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία. Με ρυθμό συνεχούς λήψης που φτάνει τα 6,5fps στην κατάσταση One Shot AF και τα 3,5fps στην κατάσταση Συνεχούς AF , η EOS R100 διευκολύνει σημαντικά την αποτύπωση κάθε ξεχωριστής στιγμής.

Η EOS R100 έχει καλύτερες επιδόσεις βίντεο από ένα smartphone ή μια DSLR, καθώς προσφέρει βίντεο 4K 25p, ενσωματώνοντας τα πλεονεκτήματα του συστήματος EOS R σε μια εύχρηστη μηχανή βασικού επιπέδου. Έχει επίσης δυνατότητα εγγραφής βίντεο Full HD στα 60fps και 120fps σε ανάλυση 720p, που είναι ιδανικά για αναπαραγωγή με ομαλή αργή κίνηση – ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εφέ για δημιουργικό περιεχόμενο από τις διακοπές. Το αξιόπιστο σύστημα Dual Pixel CMOS AF επιτρέπει επίσης ανίχνευση προσώπων και παρακολούθηση ματιών κατά την εγγραφή σε Full HD.

Απελευθερώστε τις δυνατότητές σας

Η ιδιαίτερα φορητή EOS R100 είναι μικρότερη και ελαφρύτερη από μια παραδοσιακή DSLR (ζυγίζει μόλις 356g), γεγονός που την καθιστά ιδανική για όσους θέλουν να φωτογραφίζουν εν κινήσει. Η άνετη λαβή, το ηλεκτρονικό σκόπευτρο, οι εύχρηστοι μηχανισμοί ελέγχου και το περιβάλλον χειρισμού με καθοδήγηση βήμα προς βήμα δίνουν στους χρήστες τα απαραίτητα εργαλεία για να γίνουν οι φωτογράφοι της οικογένειας, χωρίς να χρειάζονται επαγγελματικές γνώσεις. Αυτό υποστηρίζεται από την κατάσταση Δημιουργικής υποβοήθησης, η οποία διευκολύνει την προσαρμογή του φλουταρίσματος του φόντου, της φωτεινότητας, της αντίθεσης και της ισορροπίας χρωμάτων.

Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να πειραματιστούν με μια σειρά ευέλικτων αξεσουάρ, όπως καινοτόμους φακούς RF, μικρόφωνα και φλας Speedlite, για ατελείωτες δημιουργικές δυνατότητες. Ειδικότερα, η συμβατότητα με τους φακούς RF και RF-S της Canon σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να φτάσουν πιο μακριά και να δοκιμάσουν δημιουργικές προσεγγίσεις με γρήγορα διαφράγματα