Η βασική είδηση με το Volvo EX30 είναι πως με το συγκεκριμένο ηλεκτρικό SUV θέλει να σπάσει ένα όριο: είναι ένα όχημα των $35,000. Μιλάμε για…

…μια βασική τιμή με entry-level specs, ΑΛΛΑ, σε μονού μοτέρ RWD κίνηση ή σε dual-motor AWD, το μοντέλο με δύο μοτέρ δίνει μια 69kWh μπαταρία και DC fast charging ώστε να πετύχει το 0-80% σε 26.5 λεπτά.

Η αυτονομία για το μονό μοτέρ είναι στα 275 μίλια (καμιά 480 χιλιόμετρα), για το διπλό στα 265 με EPA μετρήσεις να δίνουν κάτιτι λιγότερο. Η AWD έκδοση κάνει το 0-100 σε 3.4 δεύτερα πάντως και έτσι είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό Volvo.

Στο μέγεθος το EX30 είναι κάπως πιο μικρό από το Tesla Model Y, ενώ στη βασική τιμή το compact SUV αυτό δεν έχει τεχνολογία όπως τα LIDAR για αποφυγή εμποδίων, δεν στερείται όμως Park Assist Pilot και όλες τις ειδοποιήσεις όταν ποδήλατα, πεζοί, καροτσάκια είναι τριγύρω κάπου.

Το μοντέλο είναι στημένο για τον αστικό μετακινούμενο, τον urban commuter του σήμερα και θα είναι σε παραγωγή στο τέλος του 2023 με παραδόσεις το 2024.

Με πολύ minimal αισθητική…