Το νέο μοντέλο με το γνωστό όνομα της γαλλικής εταιρίας παρουσιάστηκε μαζί με τις πρεμιέρες στο γαλλικό αεροπορικό Σαλόνι. Το Renault Rafale E-Tech hybrid είναι ένα…

….ολοκαίνουριο coupe SUV που παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής πριν ξεκινήσει το 54ο Paris Air Show στο αεροδρόμιο Le Bourget του Παρισιού και η εταιρία το έδειξε πλάι με ένα αεροσκάφος Caudron Rafale αφού το όνομα που έχει το αυτοκίνητο έχει συνδεθεί με κομμάτι της ιστορίας της εταιρίας όταν είχε και αεροσκάφη στο… portfolio της!

Είναι ένα Austral στην ουσία με κουπέ προβιά που πατάει πάνω στη πιο νέα CMF-CD πλατφόρμα ενώ μιλάμε για 4.710 mm μήκος, πλάτος 1.860 mm και ύψος 1.610 mm και άρα έχουμε ένα μακρύ αμάξι με καλούς χώρους.

Φυσικά το ψηφιακό cockpit του Austral με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3′ και την οθόνη αφής για το infotainment είναι εδώ, ενώ υπάρχει και head-up display (HUD).

Η ποιότητα κατασκευής των υλικών αποπνέει μια premium αίσθηση, ενώ τα σπορ καθίσματα της έκδοσης Esprit Alpine είναι επενδυμένα με Alcantara με τρίχρωμες ραφές και διαθέτουν φωτιζόμενα εμβλήματα Alpine στις πλάτες των καθισμάτων.

Σχεδιαστικά έχουμε νέα μύτη, νέα φωτιστικά και νέα μάσκα με το εμβλήματος της εταιρίας και πολύ βελτιστοποιημένη αεροδυναμική ενώ στο πίσω μέρος η οροφή, όπως γίνεται και σε άλλα της κατηγορίας μοντέλα, είναι κεκλιμένη.

Με τη συνταγή τη γνωστή λοιπόν, έχουμε και πίσω φωτιστικά LED και αεροτομή διπλή και μεγάλες ζάντες.

Οι τροχοί κινούνται με τον υβριδικό E-TECH full που έχει και το Austral και άρα έχουμε έναν 3κύλινδρο turbo 1,2 λίτρων με 130 ίππους, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια γεννήτρια που λειτουργούνε μαζί. Γρήγορο αλλά δεν θα βάζει φωτιά με 200 PS που δίνει…

Αργότερα θα έρθει και ένα E-TECH 4×4 με 300 PS plug-in hybrid μοντέλο.