Η BenQ μόλις ανακοίνωσε ένα ζευγάρι αναβαθμισμένα 27αρια SW-series μόνιτορ που έχουν πολλά φωτογραφικά ατού. Τα SW272U και SW272Q. Τα δύο μοντέλα έχουν πολλά κοινά στοιχεία πέρα από την ανάλυση και άλλα…

…shading hoods.

Και τα δύο όμως έχουν ένα ολοκαίνουργιο πολύ λεπτομερές – fine-coated – πάνελ που έχει σαν στόχο να μειώσει στο ambient glare από το δωμάτιο και άλλες αναταραχές της εικόνας/

Και τα δύο μόνιτορ έχουν μια νέα επίστρωση για καλύτερη αντίσταση στο glare και εικόνα που μοιάζει πολύ στο χαρτί – paper-like texture.

Η νέα επίστρωση κάνει μια προσοίωση του χαρτιού και δένει με την τεχνολογία BenQ Paper Color Sync της εταιρίας, ένα εξειδικευμένο software σχεδιασμένο να προσομειώνει συνδυασμούς χαρτιού και εκτυπωτή.

Στην ουσία έτσι παρέχεται ένα preview μια τυπωμένης – hard copy – της εταιρίας που η ίδια η εταιρία λέει πως ξεπερνά σε ποιότητα το soft proofing.

Τα νέα SW20 μόνιτορ είναι αλλαγμένα σχεδιαστικά σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, έχουν και μια SD card slot στο κάτω μέρος μαζί με θύρες USB όπως και ένα χειριστήριο, ένα five-way κλειδί για τα settings, νέο new function key, νέο information key.

Η θύρα USB-C δίνει ισχύ 90W όταν τα προηγούμενα SW10 μόνιτορ έφταναν τα 60W. Και το SW272U αλλά και το SW272Q έχουν shading hoods, με αυτό του SW272U να λειτουργεί και σε landscape και σε portrait ενώ και τα δύο μοντέλα δίνουν και το BenQ G3 wireless HotKey Puck για ρυθμίσεις.

Σε ότι αφορά την ανάλυση, το SW272U δίνει 3840 x 2160 (4K) και το SW272Q είναι ένα 2K panel με 2560 x 1440 ανάλυση. Είναι 16:9 με HDR10 υποστήριξη ενώ το SW272U υποστηρίζει και HLG εικόνα.