Ανακοινώσεις η Apple, αντεπίθεση η Microsoft…

Το ετήσιο συνέδριο TechEd ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Ορλεάνη και οι ειδικοί της βιομηχανίας αναμένουν η Microsoft να συντηρήσει τον θόρυβο γύρω από το Windows Phone 7 λειτουργικό αλλά και να δώσει επεξηγήσεις για το cloud computing … αλά Microsoft γενικά και τις υπηρεσίες Azure συγκεκριμένα.

Η αλήθεια είναι πως είναι στο χέρι της Microsoft να χάσει την κινητικότητα που ήδη έχει κερδίσει γύρω από το Windows Phone 7, αν και η εταιρία ρισκάρει στην προσπάθεια της να κερδίσει μεγάλο μερίδιο στην αγορά κινητώ όταν το μεγάλο στοίχημα είναι η μάχη με το 4ης γενιάς iPhone.

Για να κρατήσει το θετικό κλίμα γύρω από τα Windows Phone 7 η Microsoft χρειάζεται να συνεχίσει να φλερτάρει τους developers εφαρμογών που μέχρι σήμερα δουλεύουν μόνο με πρώιμες εκδόσεις του λειτουργικού και “εργαλεία”. Αυτό που θέλουν είναι πραγματικά κινητά τηλέφωνα που πληρούν τις προδιαγραφές των Windows Phone 7 και beta εκδόσεις του ίδιου του λειτουργικού.

Η τεχνολογία cloud εναντίον των Google apps…

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που μπορεί να εξηγήσει η εταιρία για το cloud computing -χονδρικά η δυνατότητα να έχουμε το “γραφείο” μας, τις εφαρμογές και τα αρχεία δηλαδή εκτός του pc σε on line, αλλά και την στρατηγική της γύρω από το Azure που θα παραδίδει ένα λειτουργικό σύστημα cloud.

Το συγκεκριμένο προϊόν εκτός από ένα βασισμένο σε cloud λειτουργικό σύστημα και μια βάση δεδομένων SQL database περιλαμβάνει και ένα δίκτυο διανομής περιεχομένου. Μόνο που σήμερα δεν ξέρουμε αν θα υπάρξουν και άλλες υπηρεσίες, τι ενδιαφέρον λαμβάνει από πελάτες και πόσο έχει ‘πιάσει’ στις μικρές και μικρομεσαίες εταιρίες που είναι ο βασικός πελάτης.

Μπορεί να gadget να έχουν ζουμί αλλά και οι εταιρίες γνωρίζουν πως η μικρή επιχείρηση είναι ο στυλοβάτης της αγοράς..