Η εταιρία είχε αργήσει κιόλας. Το ‘ποντικάκι’ της νέας εποχής ήρθε και μιλάνε για eco-consciousnes και αστική κινητικότητα που σίγουρα το ηλεκτρικό Topolino micro-car μπορεί να ισχυριστεί πως δίνει στον οδηγό. Δεν ξέρουμε εάν η πόλη ή μια…

… riviera θα είναι το πεδίο δράσης του, αλλά το Topolino σίγουρα ‘φωνάζει’ Dolce Vita.​ Το σίγουρο επίσης είναι πως οι Ιταλοί όπως και οι Γάλλοι είναι η διέξοδος στη μιζέρια της σχεδιαστικής ηλεκτρικής εποχής ενώ ΚΑΙ το κλιπάκι είναι ότι πιο όμορφο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στον χώρο του αυτοκινήτου.

Το ηλεκτρικό Topolino αυτό λοιπόν είναι ένα μικροσκοπικό μπιζού που μοιάζει να έχει βγει από ταινία κινουμένων σχεδίων και θα έχει τόσα αξεσουάρ που μοιάζει να ταιριάζει σε παιχνιδάδικο!

Το ‘μικρό ποντίκι’ λοιπόν είναι πάλι εδώ σε νέα γενιά και μοιάζει με το μοντέλο που κυκλοφόρησε από 1936 έως το 1955 ενώ έχει να κοντράρει το επίσης παιχνιδιάρικο Citroen Ami, το Opel Rocks-e αλλά και τα Eco Car, Microlino και πολλά κινεζικά ηλεκτρικά που είναι επίσης σχεδιασμένα με παιχνιδιάρικο τρόπο. Αν και όχι τόσο διάσημο όχι η Vespa τα 500αράκια και το όμορφο Autobianchi του παρελθόντος για την Ιταλία, το νέο ‘ποντικάκι’ που θα βγει σε κλειστό και ανοιχτό σε ένα καταπληκτικό Verde Vita χρώμα, είναι μια μαγεία.

Το δε ανοιχτό Dolcevita που όπως και νέα έκδοση του Ami δεν έχει πόρτες είναι μούρλια στα 2,53 μέτρα του και θα μπορεί να συνδυαστεί με τα τόσα πολλά αξεσουάρ ανάμεσα στα οποία και μια retro μπαγκαζιέρα to Dolcevita Box! Διαφορετικά είναι και τα Dolcevita Door Sills και Door Rope στην ανοιχτή έκδοση από το Roof Sunblind στην κλειστή.

H μπαταρία είναι μόλις 5,4kWh για 75 χιλιομετράκια και 4ωρη φόρτιση στο σπίτι ενώ το μοντελάκι όπως ο Γάλλος ξάδερφος φτάνει μόνο τα 45 χλμ./ώρα και μάλιστα σε 10 δευτερόλεπτα και έτσι σε πολλές χώρες μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και από 14χρονα. Ο ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη αποδίδει ισχύ 6 kW, δηλαδή 8,2 ίππους. Εμείς στην Ελλάδα θα το δούμε του χρόνου 2024 ενώ θα το αγοράζεις με 3 κλικ από μια οθόνη υπολογιστή αρκούν στα μέτρα σου.

Οι Ιταλοί θέλουν μάλιστα να το προσφέρουν και με μηνιαία συνδρομή που η Fiat λέει πως θα είναι όσο ένα μηνιαίο ‘πάσο’ για τις δημόσιες συγκοινωνίες.