Από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες εταιρίες, η Hill Helicopters έχει ετοιμάσει ένα πραγματικά εντυπωσιακό μοντέλο ελικοπτέρου νέας γενιάς. Το HX50 κατασκευάζεται με εντελώς νέα υλικά, με φρέσκιες μεθόδους κατασκευής αλλά και με πολλές τεχνολογίες που η ίδια η εταιρία έχει φτιάξει από το μηδέν όπως το Hill Digital Cockpit (HDC) για τον χειρισμό που σίγουρα είναι μια πολύ νέα σχεδίαση για πιλοτήριο ελικοπτέρου.

Το δε Integrated Pilot Interface (IPI) που παρέχει στον χειριστή ένα “clean, simple and intuitive cockpit workflow, with a single control interface” μοιάζει να έχει φτιαχτεί για την digital γενιά των χειριστών που έχουν μεγαλώσει με… tablet! Το IPI ο πιλότος το έχει δίπλα στο χέρι του και έτσι απολαμβάνει “streamlined control for every aircraft system.”

Στο κέντρο χειρισμού όμως υπάρχει ένα… κανονικό iPad που συνδέεται με το HDC και έτσι η σχεδιασμένη διαδρομή συγχρονίζεται real time και με navigation apps με το GPS του ελικοπτέρου, αλλά και το flight management σύστημα ώστε η πλοήγηση VFR να είναι απίστευτα απλή.

Τα δε χειριστήρια είναι απτικής τεχνολογίας.