Από την πρώτη παρουσίαση της σε ένα ματαιωμένο λόγω Covid Σαλόνι Γενεύης το 2020 μέχρι σήμερα, η Koenigsegg Gemera μας έχει παρουσιαστεί σε βίντεο πολλών δημοσιογράφων που ξεναγήθηκαν σε πολλά στάδια κατασκευής. Το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο με plug-in hybrid κινητήρα που συνδυαστικά αποδίδει 1.700 ίππους (!) είναι ένα μοναδικό τετραθέσιο κατασκεύασμα χωρίς συμβιβασμούς.

Κάτω από το καπό ένας διπλού turbo 2 λίτρων τρικύλινδρο κινητήρας βενζίνης συνεργάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες στις εκδόσεις που είχαμε δει μέχρι σήμερα φαίνεται όπως πως αυτή η ισχύς δεν ήταν… αρκετή!

Πλέον θα υπάρχει και μοντέλο με έναν V8 διπλού turbo πάλι με 5.000 κ.εκ και έτσι η απόδοση θα φτάνει τους 2.300 ίππους! Η Gemera με τον V8 κοστίζει κάτι παραπάνω με επιπλέον 400.000 δολάρια ενώ οι παραδόσεις τελικά θα ξεκινήσουν το 2025 με μερικές εκατοντάδες μόλις τεμάχια για τους τυχερούς υπερ-πλούσιους ιδιοκτήτες.

Ο νέος κινητήρας θα συνδυάζεται με το 9άρι Light Speed κιβώτιο ταχυτήτων ενώ τα Gemera θα μπορούν πια να λάβουν και ένα προαιρετικό Ghost Package με εκτεταμένο μπροστινό splitter, S-duct, πίσω πτέρυγα και πολλές αεροδυναμικές τροποποιήσεις ενώ ‘χάνεται’ ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από το καπό. Η εταιρία μεγαλώνει και το εργοστάσιό της με νέα περιοχή συναρμολόγησης, νέο lounge πελατών, νέο experience center, γραφεία event space, showroom, χώρο πωλήσεων και αποθήκες. Η Koenigsegg χτίζει και έναν on-site χώρο δοκιμών.