Μικρότερο κόστος και μεγαλύτερη EV απόδοση. Στο πλαίσιο μιας συνεργασίας των French National Center for Scientific Research (CNRS) της Stellantis και της…

…Saft, μόλις ανακοινώθηκε μια ‘επαναστατική’ μπαταρία. Η νέα σχεδίαση δίνει και τον φορτιστή και τον inverter ενσωματωμένους με την μπαταρία και έτσι τα σύνολα κίνησης στόχος είναι να είναι πιο φτηνά και αποδοτικά.

“Our journey to electrification is fueled by innovation and research excellence that uses the latest technology to address the real needs of our EV customers such as range, roominess and affordability while reducing carbon footprint by improving efficiency,” είπε ο κ. Ned Curic, Stellantis Chief Engineering & Technology Officer. “This revolutionary battery system could mark a decisive step in Stellantis’ commitment to provide useful, easy and advanced technology to all.”

Η Stellantis λέει πως εργάζεται ώστε η τεχνολογία να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της δεκαετίας και το επόμενο βήμα είναι ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο που θα δοκιμαστεί και θα αναπτυχθεί σε πίστες και δρόμους.