Το Lilium Jet αποτελεί μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις εταιριών του κλάδου των ηλεκτρικό αεροχημάτων για τη νέα εποχή. Σε μια ενδιαφέρουσα σειρά από…

…βίντεο, τέσσερα επεισόδια εστιάζουν στα στοιχεία του νέου μοντέλου. Σχεδιασμός καμπίνας αρχικά λοιπόν, με το The Lilium Jet να δείχνει πως προσαρμόζεται στις ανάγκες των επιβατών.

Το κάθε configuration είναι optimized για κάθε είδους μετακίνηση αν και αρχικά φαίνεται πως δεν θα είναι ένα ‘λαϊκό’ μέσο. Το αεροσκάφος θα μεταφέρει τέσσερα μέχρι έξι άτομα σε απόσταση 155 μιλίων.

Η εταιρία έχει έδρα το Μόναχο και έχει, όπως έχουμε πει στο παρελθόν, στόχο να ετοιμάσει το “world’s first all-electric vertical take-off and landing (eVTOL) jet.”

Η Lilium υποστηρίζει πως είναι στην πρώτη γραμμή της νέας εποχής της sustainable air mobility καθώς η Αεροπορία επιχειρεί το de-carbonization της πτήσης.

Το Lilium Jet ανυψώνεται σαν ελικόπτερο και πετά σαν αεροσκάφος χωρίς ανάγκη για υποδομές. Για το εικονιζόμενο Pioneer Edition η εταιρία ζητά $10 εκατομμύρια τιμή ‘βιτρίνας’.

Περισσότερα εδώ.