Η εταιρία θα γιορτάσει τα 35 χρόνια των γνωστών της California campers. Το επόμενο μοντέλο σε concept μορφή παρουσιάζεται στην έκθεση Caravan Salon στο Ντύσελντορφ. Το μοντέλο παραγωγής δε θα βασίζεται στο μεγάλου μεταξονίου Volkswagen Multivan (T7).

Η Volkswagen για πρώτη φορά είχε ρίξει σε παραγωγή ένα California camper το μακρινό 1988 με βάση τότε ένα μοντέλο Bus (T3) σε συνεργασία με την Westfalia Werke στην Ευρώπη.

Από την γενιά T5 και μετά, τα Volkswagen camper παράγονταν στο Αννόβερο από την ίδια την εταιρία και το όνομα California είχε αρχίσει να χρησιμοποιείται. Τα πρώτα California φτιαγμένα στο Αννόβερο είχαν αρχίσει να παράγονται πριν από 20 χρόνια που σημαίνει πως η Volkswagen φέτος έχει διπλό εορτασμό.

Το California Concept λοιπόν μας προιδεάζει για το next-generation California camper που θα αρχίσει να παράγεται το 2024. Η βάση θα είναι το Multivan T7 και θα είναι το πρώτο με plug-in hybrid σύστημα ισχύος κάτι που το επιτρέπει να κινείται και με all-electric επιλογή αν και η βάση είναι ένας 1.4λιτρος κινητήρας.

Με βάση την teaser εικόνα της Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV), αντί για οθόνη θα υπάρχει ένα αποσπώμενο tablet για remote λειτουργία.