Τεχνικά εξειδικευμένο το μόνιτορ της ViewSonic. Η οθόνη ColorPro VP2786-4K που μάλιστα πήρε και βραβείο TIPA (Technical Image Press Association) World Award 2023 ως Best Professional Photo Monitor δείχνει πως ο κλάδος της φωτογραφίας και της απεικόνισης είναι και δύσκολος αλλά και ακμαίος για τέτοιες τεχνολογίες.

Η οθόνη είναι UHD ανάλυσης και 27 ιντσών ενώ οι πιστοποιήσεις Fogra και Idealliance προσφέρουν σύμφωνα με την εταιρία, κορυφαία χρωματική ακρίβεια για τους λεγόμενους δημιουργικούς επαγγελματίες που χρειάζονται κορυδαία επίπεδα ακρίβειας χρωμάτων και ποιότητας εικόνας

Στόχος είναι σε αυτή την κατηγορία η χρωματική ακρίβεια από την οθόνη μέχρι το χαρτί και η ColorPro VP2786-4K έχει πιστοποιηθεί από τη Fogra για αυτό ενώ στα specs παρέχει ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων τόσο σε ψηφιακά, όσο και σε έντυπα μέσα με 100% κάλυψη της γκάμας Adobe RGB και 98% κάλυψη της DCI-P3.

Έχει ακόμη ColorPro Wheel, ενσωματωμένο χρωματικό αισθητήρα για ευέλικτες ρυθμίσεις χρωμάτων και οθόνης και βαθμονόμηση μέσω του Colorbration+ software που μπορεί να συνδεθεί με τα Pantone Digital Color online data για βέλτιστη απόδοση χρώματος.

Πέρα από το TIPA World Award, η οθόνη έχει βραβευτεί με Design Award 2021, GOOD DESIGN AWARD 2021 και Smart Space Award 2021 στην κατηγορία ‘Smartest Design + Tech Collaboration’.