Αυτό λοιπόν είναι το νέο Hyundai Santa Fe. Και είναι πραγματικά μια μετάβαση από τις προηγούμενες γενιές σε κάτι στυλιστικά εντελώς νέο. Η πρώτη γενιά του μοντέλου λανσαρίστηκε πριν από 25 σχεδόν χρόνια το μακρινό…

…Hyundai Santa Fe του 2000. Ήταν μάλιστα η πρώτη προσπάθεια της εταιρίας για SUVs και έγινε και best-selling μοντέλο.

Τα χρόνια πέρασαν και η 4η γενιά του Santa Fe έφτασε το 2019. Τώρα λοιπόν με χαρακτηρισμό ως μοντέλο του 2023, το 5ης γενιάς Santa Fe είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άλλο πράγμα με εικόνα που παραπέμπει σε παλαιότερης γενιάς Land Rover Defender!

Μεγαλύτερο σε μήκος και σε μεταξόνιο και λίγο πιο ψηλό από το προηγούμενο Santa Fe, με ανασχεδιασμένο εσωτερικό και ταμπλό και πιο up υλικά, μέχρι και εδώ δίνει… πνεύμα Land Rover! Το ταμπλό έχει διπλές 12.3αρες οθόνες στο ίδιο πλαίσιο ενώ το σχέδιο “H” σε φώτα μπροστά και πίσω κυριαρχεί όπως και σε πολλά στοιχεία.

Το νέο Santa Fe παίρνει και διπλά wireless charging pads για smartphones ένα UV-C (!) Sanitizer συρτάρι για τους φόβους της υγείας.

Έχει παρουσιαστεί με έναν turbo 2.5λιτρο τετρακύλινδρο με 277 ίππους και οχτάρι dual-clutch αυτόματο κιβώτιο ενώ η κίνηση γίνεται είτε μπροστά είτε σε 4 Χ 4. Εναλλακτικά υπάρχει και hybrid turbo 1.6λιτρος με εξάρι κιβώτιο για το οποίο δεν έχουμε ακόμη συνδυασμένη ισχύ.

Πόσο; θα μάθουμε…