H Lotus μόλις παρουσίασε το νέο της Hyper-GT μοντέλο. Αυτό είναι Emeya ένα όχημα τετραθέσιο που έχει σχεδιαστεί για να δίνει μια αίσθηση και πολυτέλειας πλέον πέρα από τις επιδόσεις.

Ο CEO της εταιρίας, ο Feng Qingfeng ανακοίνωσε το νέο μοντέλο στη Νέα Υόρκη και είπε πως το Emeya συνδυάζει την κληρονομιά της Lotus με νέες τεχνολογίες που ακουμπάνε την κατηγορία του luxury EV.

Το Emeya έχει ενεργή μπροστά γρίλια, πίσω διαχύτη, πίσω spoiler, αλλά και χαμηλό κέντρο βάρους. Έχει σχεδιαστεί για ενισχυμένη σταθερότητα και υπόσχεται και χειρισμό επιπέδου GT. Για αυτό υπάρχει μια ηλεκτρονική αερανάρτηση – air suspension.

Το κορυφαίο στη γκάμα Emeya έχει ένα ισχυρό dual-motor setup και φτάνει τα 100 σε 2.8 δευτερόλεπτα ενώ είναι έτσι το “world’s fastest electric GT”.

Υπόσχονται και γρήγορη φόρτιση με τα 93 μίλια να έρχονται σε μόλις πέντε λεπτά με έναν 350kW DC fast charger ενώ μπορείς να φτάσεις στο 80% της αυτονομίας σε 18 λεπτά εάν βρεις τόσο γρήγορο φορτιστή.

Τα υλικά είναι επαναχρησιμοποιούμενα, υπάρχει και: PVD αλουμίνιο, Alcantara, Nappa δέρμα αλλά και τα Ultrafabrics PU υλικά.

Ο ήχος είναι της ΚEF, με Dolby Atmos-enabled 3D surround ήχο.

Οι παραδόσεις ξεκινούν το 2024.