Παρουσίαση για την Porsche της 3ης γενιάς της Panamera. Με μια εξελικτική πορεία, σχεδιαστικά δεν κάνει…

…το μπαμ, αλλά έχει εντελώς νέα ανάρτηση, αποτέλεσμα πολλών δοκιμών για πολλά έτη. Η εταιρία ποντάρει στα E-Hybrid κινητήρια σύνολα και ιδιαίτερα στο Panamera Turbo E-Hybrid για να πετύχει μεγαλύτερη απόδοση και περισσότερη αυτονομία.

Η Porsche θέλει φυσικά όπως οι εταιρίες όλες να είναι πιο eco-φιλική και έτσι έριξε πολλές καινοτομίες για αυτό τον σκοπό, είπαμε όμως πως η νέα Panamera ποντάρει στο Porsche Active Ride σύστημα ανάρτησης της που είναι αιχμής.

Στα ηλεκτρονικά έχει ετοιμάσει το Porsche Communication Management (PCM) σύστημα που συνδυάζεται με την διπλού θαλάμου, δύο βαλβίδων αερανάρτηση – air suspension – του Porsche Active Suspension Management (PASM).

Υπάρχει και προαιρετικό σύστημα τετραδιεύθυνσης = all-wheel steering.

Η Porsche σε αυτή τη γενιά έχει τέσσερα E-Hybrid κινητήρια σύνολα ενώ και η Panamera Turbo E-Hybrid έχει ένα εντελώς νέο σύστημα με έναν 4.0-λιτρο V8 turbo ώστε τα 100 να έρχονται σε 3 δευτερόλεπτα. Μαζί με το ηλεκτρικό μοτέρ των 140 kW αποδίδει 680 PS.

Στο εσωτερικό έχεις ένα μείγμα από ψηφιακά και αναλογικά χειριστήρια με προαιρετικό σύστημα οθόνης συνοδηγού. Η νέα Panamera έχει και προηγμένα Matrix LED φώτα, φυσικά…

Θα πωλείται από τον Μάρτιο του 2024 με αρχικές τιμές τα €107,800 ευρώ.