Αυτό είναι το πανέμορφο X-Cabin που παρουσιάστηκε στο Düsseldorf Caravan Salon. Εκεί η ιαπωνικής εταιρία αναζητά συνεργάτες και στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ. Στην Ιαπωνία οι τιμές κυμαίνονται ανάμεσα στα ¥5.8 και 7.2 εκατομμύρια που σημαίνει US$39,550 και $49,000) ανάλογα με την σχεδίαση του οχήματος. Το τροχόσπιτο έχει μια σχεδίαση που δίνει παρόμοια εικόνα με το Airstream trailer.

Η X-Cabin έχει ετοιμάσει αυτό το all-aluminum camping trailer που όπως και το Airstream μας παρουσιάζεται σε ένα αστραφτερό, πριτσινωμένο εξωτερικό από αλουμίνιο ενώ και οι γωνίες είναι στρογγυλεμένες. Από την άλλη, συγκριτικά με την αμερικανική εταιρία, το X-Cabin 300 caravan έχει ένα πιο καθαρό και τετραγωνισμένο σχήμα. Το σχέδιο δίνει τη δυνατότητα να έχεις στη διάθεσή του μια convertible τραπεζαρία, χώρο για προετοιμασία και άφθονο χώρο αποθήκευσης.

Η X-Cabin τα κατασκευάζει στην βιομηχανική περιοχή της Nagoya, ενώ η ειδική σε LED φωτισμούς Effect Meiji Corporation αρχικά είχα παρουσιάσει το X-Cabin trailer από το 2020.

Το X-Cabin μοιράζεται το σχήμα του με εμπορικά αλλά και… ιππικά trailer.

Η X-Cabin έχει πριτσινώσει το εξωτερικό αλουμίνιο προσεκτικά και έχει δώσει κάπως πιο ματ πλευρικά πάνελ.

Μαζί με το AL-KO γαλβανισμένου ατσαλιού σασί, το X-Cabin με την αλουμινένια κατασκευή ζυγίσει μόνο 750 κιλά. Το X-Cabin μας λέει πως το μικρό τροχόσπιτο μπορεί να το σύρει ακόμη και έβα Suzuki Jimny.

Στα μοντέλα υπάρχει από το αρχικό X-Cabin 300 μέχρι το κορυφαίο X-Cabin 300 Solo και έτσι μάλλον κάνει και για… “glamping”.