Η Microsoft είχε λοιπόν νέα και στο επίπεδο του hardware. Νέο Surface Laptop Studio 2 και Surface Laptop Go 3 εμφανίστηκαν εκεί στη Νέα Υόρκη με τα δύο laptop να ανταγωνίζονται τις AI πτυχές των Windows 11, Microsoft 365 όπως και του Bing. Δύο άκρες στα χαρακτηριστικά, από τη μια το κορυφαίο Surface Laptop Studio 2 που εκεί στο Αμέρικα θα ξεκινάει από τα $1,099 και από την άλλη το Surface Laptop Go 3 που ξεκινάει από τα $799, δύο μοντέλα που θα είναι στην αγορά των ΗΠΑ αρχικά, στις 3 Οκτωβρίου.

Σχεδιαστικά δεν έχουν και πολλές αλλαγές συγκριτικά με τους προκατόχους, αν και τα Surface όλα έχουν καλύτερους επεξεργαστές, καλύτερη ζωή στην μπαταρία και άλλες βελτιώσεις στα specs bumps.

Νέο Surface Hub 3

Aπό την άλλη έχουμε και ένα νέο Surface Hub 3. Ναι, αυτό το περίεργο μηχάνημα που είναι η νεότερη πια έκδοση της all-in-one συσκευής για συνεργασία με αφή. Το νέο Surface Hub 3 έχει πια και smart rotation αλλά και portrait mode ώστε όλα να δουλεύουν όμορφα και ωραία και σε κάθετη κατεύθυνση.

Το Surface Hub 3 θα βγαίνει και σε 50 αλλά και σε 85 ίντσες και ο φυσικός του χώρος είναι οι αίθουσες συνεδριάσεων όπου θα πάρει τη θέση μιας ΄κοινής’ τηλεόρασης ή ενός μόνιτορ. Το μοντέλο τρέχει το Microsoft Teams σε Windows και έτσι υπόσχεται “συναφή εμπειρία σε όλους τους χώρους” αλλά και μετάβαση από μηχάνημα σε μηχάνημα χωρίς κόπο ενώ η Microsoft λέει πως το Surface Hub θα έχει και τον AI-powered Copilot μελλοντικά – χρήσιμο σε συνάντηση…

Το Surface Laptop Studio 2

Το Surface Laptop Studio 2 πάντως έχει τον ίδιο fold-over σχεδιασμό όπως και το προηγούμενο μοντέλο, απαντά όμως στα παράπονα χρηστών για έλλειψη ισχύος με νέο Intel 13th Gen i7 H-κλάσης και επιλογή αγοράς με Nvidia GPU όπως οι RTX 4050 και 4060. Μπορείς ακόμη να βάλεις από 16 έως 64GB RAM όπως και μέχρι 2TB αποθηκευτικού χώρου, ενώ στην οθόνη έχουμε πάλι τις βολικές 14.4 ίντσες με αφή και ανάλυση 2400 x 1600. Από την άλλη έχουμε πλέον και υποστήριξη για HDR αλλά και Dolby Vision.

Πέρα από τις βελτιώσεις στα specs πάντως, η εταιρία έχει προσθήκες και αλλαγές. Υπάρχει πλέον και θύρα microSD, έχει προστεθεί μια θύρα USB-A, ενώ η κατασκευή του σασί είναι από αλουμίνιο και όχι μαγνήσιο.

Νέο Surface Go 4

Η εταιρία ανακοίνωσε όμως και το νέο Surface Go 4, την νέα πια έκδοση του προσιτού της 2-in-1 laptop. Το νέο Go 4 δεν είναι επανάσταση, αλλά έχει μερικές μικρές αναβαθμίσεις στις επιδόσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του και η εταιρία το προορίζει όχι για τη λιανική, αλλά για επιχειρήσεις και υπαλλήλους που εξυπηρετούν. Το Surface Go 4 έχει αντί για έναν two-core Intel Pentium, έναν four-core Intel N200 chip. Το Surface Go 4 θα ξεκινά μάλιστα όχι από τα 2 αλλά από τα 8GB LPDDR5 μνήμης ενώ ο χώρος αποθήκευσης από τα 64GB με εναλλακτικές τα 128GB και τα 256GB.