Άλλο ένα… πραξικόπημα στα δεδομένα των παρουσιάσεων της Apple. Ιδού τα νέα MacBook Pro και iMac. Ναι, ΟΧΙ τα Air που όλοι έλεγαν αλλά τα βαριά χαρτιά της εταιρίας.

Με την νέα γενιά των επεξεργαστών στα 3nm. Με τα MacBook Pro να έχουν όλη τη γκάμα των νέων Soc, και τον βασικό δηλαδή M3, αλλά και μοντέλα M3 Pro και M3 Max, τα “most advanced chips ever built for a personal computer”, όπως μας λένε.

Και με αλλαγές στο hardware για “game-changing graphics performance” όπως και, ελέω της νέας διαδικασίας κατασκευής, μέχρι και 22 ώρες ζωή στην μπαταρία. Ακόμη, υπάρχει η οθόνη Liquid Retina XDR display, ΑΛΛΑ και ένα νέο χρώμα το… διαστημικό, Space Black.

Μια από τις αλλαγές είναι πως το MacBook Pro με έναν… βανίλια M3 τώρα υπάρχει σε 14′ και είναι φτηνότερο αφού ξεκινά από τα 1.599 δολάρια κάτι που σημαίνει πως έχει ‘πεθάνει’ και το 13άρι μοντέλο.

Για το δε M3 Pro ξεκινάμε από τα 1.999 ενώ για το MacBook Pro στις 16΄με M3 πάμε στα 2.499 δολάρια μέχρι μια ultra specced έκδοση στις 16′ με M3 Max και 48GB Unified Storage όπου φτάνεις στα τέσσερα χιλιάρικα. Όλα τα μοντέλα έχουν πολλές τεχνικές διαφορές στο SoC συγκριτικά με τα Μ2 ενώ το νέο χρώμα ΔΕΝ το έχει το ‘βασικό’ μοντέλο/

Μια μικρή αλλαγή υπάρχει και στη Liquid Retina XDR που έχει, όπως τελικά έλεγαν και οι φήμες, 20% μεγαλύτερη φωτεινότητα ενώ ίδια παραμένει η μπροστινή κάμερα, ίδιο το σύστημα ήχου κ.τ.λ.