Θα είναι το Ai Pin το νέο gadget τεχνολογίας – επανάσταση; Μετά από πολλά αφιερώματα, μαθαίνουμε πως μπορείτε πια να παραγγείλετε το Ai Pin. Στο….

Όταν το είχε παρουσιάσει η startup εταιρεία από το San Francisco σε μια TEDx, είχαμε ενθουσιαστεί. Το Τεχνητής Νοημοσύνης αυτό gadget δεν θέλει να είναι κάτι κλασικό αλλά μια νέα εμπειρία wearable για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το AI Pin της Humane στα $699 είναι λοιπόν διαθέσιμο από τις 16 Νοεμβρίου 2023 αρχικά στην Αμερική.

«Το Ai Pin είναι η υλοποίηση του οράματός μας για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα, ενισχύοντας τις ικανότητές μας χωρίς να επισκιάζει την ανθρωπιά μας. Είμαστε περήφανοι που επιτέλους αποκαλύπτουμε αυτό πάνω στο οποίο εμείς και η ομάδα της Humane εργαζόμαστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για εμάς, το Ai Pin είναι μόνο η αρχή» είπαν οι εικονιζόμενοι συνιδρυτές, Imran Chaudhri και Bethany Bongiorno.

Από τι αποτελείται;

Είναι δύο τμήματα, ένα μικρό τετράγωνο gagdet μπροστά στο πέτο και μια μπαταρία πίσω που αλλάζει με νέα όταν χρειάζεται με τα δύο τμήματα να κρατάνε με μαγνήτες μαζί.

Τι κάνει; Το AI Pin μας λένε πως καταλαβαίνει τι έχουμε ανάγκη και με το αντίστοιχο AI τεχνολογικό σύστημα κάνει αυτό που θέλουμε. Τη δουλειά κάνει το μικρόφωνο, το δάχτυλο, η φωνή.

Το πιο… cool στοιχείο είναι ο μικρός βιντεοπροβολέας που εμφανίζει στην παλάμη π.χ την πλοήγηση, τον καιρό και άλλα, ενώ έχουν και μια ευρυγώνια κάμερα για να βγάζεις φωτογραφίες – όπως οι bodycam των αστυνομικών – αλλά και να τραβάς βίντεο ή να σκανάρεις QR code και άλλα.

Το Pin είναι ένα από τα wearable μηχανάκια που έρχονται το επόμενο διάστημα και έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται με τύπου ChatGPT υπηρεσίες και ακούγεται πως ακόμη και ο εμβληματικός Apple σχεδιαστής Jony Ive ετοιμάζει κάτι.

Οι δημιουργοί λένε πως τίποτα δεν δουλεύει εάν δεν το ζητήσεις και έχουν την ιδιωτικότητα προφυλαγμένη ενώ πέρα από τα $699 του gadget έχεις και $24 το μήνα για τον χώρο τις παροχές και τα λοιπά.