Αυτό είναι λοιπόν το νέο! Αυτός είναι ο SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS που μετά από χρόνια έφτασε. Με στόχο επιδόσεις και ποιότητα σε pro επίπεδο ο νέος φακός μέλος της ‘Αγίας Τριάδας’ των φωτογράφων…

…έρχεται απέναντι στα μοντέλα των Sony, Tamron και όχι μόνο. Το νέο 70-200mm F2.8 λοιπόν έχει πολύ ενδιαφέρον. Δείτε το και μαζί και κριτικές.

Ο νέος Sigma 70-200mm έχει ένα σύστημα σταθεροποίησης εικόνας που ονομάζει OS2 και δίνει μέχρι και 7.5 stops στα 70mm ενώ, όπως οι Tamron και Sony της αγοράς, έχει ένα διπλού μηχανισμού σύστημα εστίασης που ονομάζεται Dual HLA-driven floating σύστημα εστίασης.

Δεν είναι ο πιο φτηνός φακός της κατηγορίας, ούτε και ο πιο ελαφρύς, είναι όμως ανθεκτικός αφού είναι από ένα κράμα μαγνησίου με CRFP, πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

Στα 1345 γραμμάρια συγκριτικά με τον Sony έχει μεγαλύτερο βάρος ενώ εσωτερικά έχει σχεδιασμό από 20 στοιχεία σε 15 ομάδες με 6 στοιχείων FLD, δύο SLD και τρία ασφαιρικλα. Από την άλλη το διάφραγμα είναι 11 blade και η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι στα 65 με τα φίλτρα στα 77 χιλιοστά.

Έχει και άφθονους διακόπτες με έναν κλασικό διακόπτη εστίασης MF/AF, έναν για focus limiter και custom function.