Είναι η κορυφαία συνήθως σειρά τηλεοράσεων της κορεατικής εταιρίας η «G» της LG. Πέρα από την… φαντεζί ασύρματη σειρά M που πια πάει στο Μ4, η G έχει όλα τα νέα τεχνολογικά στοιχεία, κάτι σαν τα iPhone Pro. Νέος φέτος και ο ισχυρότερος επεξεργαστής Alpha 11.

Φτάσαμε λοιπόν στο 2024 και στην μεγάλη έκθεση των ημερών και η LG μας ρίχνει για την άνοιξη τη νέα της G4 που θα βγαίνει σε 55αρα, 65αρα, 77αρα, 83αρα ΚΑΙ την 97αρα! Η αλλαγή είναι πως όλες εκτός της 97άρα έχουν πια το creme de la creme πάνελ με την τεχνολογία των μικροφακών MLA ενώ έχουμε πια και κάτι νέο, το σύστημα (software) Peak Highlighter που επιλέγει να ρίξει σε κάποια σημεία της εικόνα μας μέχρι και στο 3% της επιφάνειας έως και 2.100+ nits για ένα μικρό διάστημα ώστε να δούμε – ένα αστέρι; – μέχρι και 3.000 nits.

Κάτω από την νέα κορυφαία tv της εταιρίας έχουμε το πιο φρέσκο panel από την LG Display, το OLED.EX, ενώ όπως είπαμε η τεχνολογία META ήτοι MLA, Μicro-Lens Array με τους μικροφακούς φτάνει πια σε μεγάλα μεγέθη με μια 77αρα να έχει μέσα στην οθόνη μέχρι και 42.4 δις από τους Μicro-Lenses στο array της!

Σε σχέση δε με τις G3 του 2023, οι νέες G4 με τον Alpha 11 δίνουν και 4 εισόδους HDMI 2.1 στα 48 Gbps ενώ ο Alpha 11 είναι – φυσικά… – και πιο έξυπνος με υψηλότερη απόδοση Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και πιο γρήγορα γραφικά ενώ και η μνήμη RAM των τηλεοράσεων αυτών είναι πια στα 2.5 GB. Οι G4 έχουν και Multi View με θέαση έως και 4 πηγών ταυτόχρονα. Οι gamers θα χαρούν και με τον ρυθμό ανανέωσης 144Hz όπως και την NVIDIA G-SYNC και AMD FreeSync λειτουργία αλλά και, σύνηθες πια, μενού Game Optimizer.

Η τηλεόραση κάνει και φέτος τα μαγικά της όταν δείχνει sports, ταινίες, tv, games ενώ έχει και το Dynamic Tone Mapping Pro που φτάνει στο άριστο φωτεινότητα και contrast όπως και τα διάφορα άλλα. Α, έχουμε και το νέο λειτουργικό WebOS24 που είναι πιο έξυπνο και δίνει εξατομικευμένη χρήση για 10 χρήστες. Εννοείται πως έχουμε και συμβατότητα με AirPlay και Chromecast ενώ η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον… ταπεινό στερεοφωνικό ήχο σε εικονικό 11.1.2 με κανάλια με AI!