Νέα διαρροή για το υπερόπλο gaming τη ιαπωνικής εταιρίας. Το ρεπορτάζ του CNET μιλά για τα specs της αναβαθμισμένης έκδοσης της κονσόλας της Sony και ο gaming expert του site δίνει την ανάλυση.

Το νέο PlayStation 5 πατάει λοιπόν όπως δείχνουν οι διαρροές σε μια πολύ πιο ισχυρή GPU και θα είναι στην αγορά έτοιμο για τις γιορτές του 2024 ενώ οι διαρροές των τελευταίων ημερών μιλάνε για 67 teraflops σε υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής 16-bit, έως και έως και 45% υψηλότερη απόδοση rasterization και 33,5 TFLOPs σε υπολογισμό απλής ακρίβειας συγκριτικά με το PS5.

Το μοντέλο φυσικά θα έχει δυνατότητες machine learning, θα υπάρχει AI Accelerator, την τεχνολογία PlayStation Spectral Super Resolution upscaling και antialiasing (PSSR), ταχύτερη RAM με 18 gigatransfer/δευτερόλεπτο επιδόσεις και ταχύτητα 576GB/s από 448GB/s αφού η GPU θα… λαχταρά για μνήμη. Στην CPU μάλλον θα πάμε στα 3,85GHz από τα 3,5GHz και άρα θα έχουμε αύξηση ταχύτητας στο 10% ενώ ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός SSD θα είναι του ενός TB. Σε ότι αφορά το Ray Tracing αυτό θα είναι 2 έως 4 φορές βελτιωμένο.