Απλά μαθηματικά…

Εντυπωσιακή οθόνη, χρηστικότητα και ήχος από Sony + ‘live’ υπηρεσίες, λεπτομερείς και ακριβείς χάρτες από TomTom = XNV-L77BT και XNV-L66BT που…

…θα είναι διαθέσιμα τον Νοέμβριο σε H.B., Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και (!) Ελλάδα  με την πρώτη…

Ακόμη και αν οι λέξεις “κυκλοφοριακή συμφόρηση” έχουν… ξεπέσει στο λεξιλόγιο μας σήμερα η πίεση του χρόνου υπάρχει πάντα και η ανάγκη για πλοήγηση είναι απλά κοινός τόπος για όλους μας που βαρεθήκαμε το… δίπλωμα του χάρτη!

Η Sony λοιπόν ετοίμασε για την iFΑ μια πραγματικά έξυπνη συνεργασία αφού ένωσε την εμπειρία της και την τεχνογνωσία της στο AV με την αντίστοιχη της TomTom στις λύσεις πλοήγησης και εντοπισμού θέσης. Το αποτέλεσμα: voila! τα νέα μοντέλα Xplod™ AV Navigation Systems…

Και βραβεύτηκαν και είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα!

Μπορούσαμε να πούμε ότι ο όρος “Infotainment” — ένα ακόμη αγγλικό λεξικολογικό δημιούργημα από τις αγγλικές ‘information’ + ‘entertainment’, δηλαδή η πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο μαζί με την ψυχαγωγία είναι ό,τι χρειάζεται τώρα που οι δουλειές σε στέλνουν… μακρία και στο τρέξιμο! Στην νέα σειρά των συστημάτων in-car multimedia AV Navigation της Sony λοιπόν περιλαμβάνονται τα μοντέλα XNV-L77BT και XNV-L66BT.

Διαλέγεις ίντσες…

Κάθε σύστημα αποτελείται από μια μονάδα AV head unit από τη Sony και μια μονάδα πλοήγησης της TomTom, η οποία προσφέρει ότι πιο εξελιγμένο στις υπηρεσίες πλοήγησης. Και τα δύο μοντέλα, το XNV-L77BT με την ευρεία οθόνη των 7” και το XNV-L66BT με την ευρεία οθόνη των 6.1”, εκμεταλλεύονται πλήρως τις live υπηρεσίες της TomTom, περιλαμβανομένων και των HD Traffic™, Local Search with Google™ και Safety Alerts.

Η υπηρεσία HD Traffic™ δίνει στον οδηγό τις ακριβέστερες και πιο επικαιροποιημένες πληροφορίες για την κυκλοφορία στους δρόμους, ζωντανά, στην μονάδα head unit που τοποθετείται στο ταμπλό, στο εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου. Η πληροφορία για τα διάφορα συμβάντα στο δρόμο και τις καθυστερήσεις ανανεώνεται κάθε τρία λεπτά, δίνοντας εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγετε την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Εξ’ άλλου, γνωρίζοντας τι θα συναντήσουμε μπροστά μας, οδηγούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Τέλος η υπηρεσία Safety Alerts προειδοποιεί τον οδηγό για την θέση που βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας (σταθερές και κινητές), και τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου. Αν χαθούμε και έτσι…

“Μαμά πεινάμε…”

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το Local Search with Google™. Τι κάνει; Φανταστείτε ότι μόλις έχετε φτάσει σε μια πόλη και θέλετε να βρείτε κάποιο εστιατόριο. Απλά ψάξτε το κατευθείαν στην οθόνη του AV Navigation χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Google Map, την μεγαλύτερη βάση τοπογραφικών δεδομένων στον κόσμο. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε μια τηλεφωνική κλήση και να κλείσετε τραπέζι απ’ ευθείας απο την ιστοσελίδα που βρήκατε το εστιατόριο. Nice!

Όλα τα νέα μοντέλα AV Navigation είναι εφοδιασμένα με τους πλέον αναλυτικούς, σύγχρονους χάρτες από την TomTom. Η κάλυψη των χαρτών περιλαμβάνει 45 ευρωπαϊκές χώρες ενώ υπάρχει και η τεχνολογία IQ Routes™ με την εκτεταμένη ιστορική βάση δεδομένων ‘πραγματικών’ διαδρομών, υπολογίζει την συντομότερη διαδρομή παίρνοντας υπόψη την ώρα και την ημέρα που ταξιδεύουμε: ώρες αιχμής, Σαββατοκύριακα αλλά και τα μεγάλης διάρκειας φανάρια.

ΘΕΛΩ επικαιροποιημένους χάρτες…!

Όταν έχει πληρώσει κλήση 200 ευρώ επειδή το navigation δεν είχε τις νέες κρυμμένες κάμερες στη Φλωρεντία (#@#$@%@ :)) καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου τους πιο επικαιροποιημένους χάρτες. Χάρη στην υπηρεσία MapShare™ από την TomTom, μας λέει η Sony, και την τεράστια κοινότητα που την χρησιμοποιεί, διορθώσνουμε τους χάρτες και να επωφελούμαστε από τις αλλαγές που κάνουν οι άλλοι οδηγοί, μέσω του υπολογιστή σας και με τη βοήθεια του δωρεάν λογισμικού TomTom HOME.

… Της Χρονιάς!

Η νέα σειρά των ‘in-car’ συστημάτων AV Navigation Xplod έχουν βασιστεί στην ίδια τεχνολογική πλατφόρμα του in-car multimedia centre XAV-70BT, την καλύτερη μονάδα In-Car A/V Head Unit 2010-20111, με βάση τα EISA Awards. Ακολουθούν το πρότυπο ‘double-DIN’ (δηλαδή έχουν μέγεθος 180 x 100 χλστ.) και διαθέτουν φωτεινές οθόνες WVGA με ανάλυση 800 x 480 pixel –- πέντε φορές υψηλότερη από τις ανάλογες συσκευές QVGA AV Centre της αγοράς, λέει η εταιρία.

Εικονικό surround…

Με το σύστημα Centre Speaker Organiser αναπαράγεται ήχος surround 5.1 καναλιών, με τη δημιουργία ενός ‘εικονικού’ ηχείου ακριβώς στο κέντρο του ταμπλό του αυτοκινήτου. Οι συσκευές χρησιμοποιούν ακόμη το σύστημα Intelligent Time Alignment, το οποίο λαμβάνει υπόψη την θέση του οδηγού και κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις στον χρόνο που φτάνει ο ήχος από κάθε διαφορετικό κανάλι. Καλό (! :))

Τέλος υπάρχει οθόνη αφής για ‘onscreen’ λειτουργίες ή πλήκτρα και οι τεχνολογίες/ευρεσιτεχνίες της Sony ZAPPIN™ και SensMe™ για έξυπνη επιλογή μουσικής ενώ WALKMAN®, iPod, iPhone και USB υποστήριξη αλλά και το ενσωματωμένο Bluetooth™ για κλήσεις hands-free είναι μέσα…