Όπως ίσως γνωρίζετε το Maemo είναι η βασισμένη σε linux mobile software πλατφόρμα της για τα smartphones και Internet tablets που φτιάχνει -ή σχεδιάζει να φτιάξει… Σε αυτά έχουμε ήδη το Nokia N900 που ‘τρέχει’ πάνω σε αυτήν. Από την άλλη το Moblin είναι το project της Intel βασισμένο σε Linux για να φτιάξει το “γρηγορότερο στο μπουτάρισμα λειτουργικό” (2 δευτερόλεπτα με Intel Atom).

Στο φετινό Mobile World Conference λοιπόν ανακοινώθηκε το MeeGo που είναι η πλατφόρμα που συγχωνεύει τα Maemo κΙ Moblin….

Σκοπός του MeeGo είναι να στηθεί μια open software πλατφόρμα που “θα επιταχύνει τις καινοτομίες της αγοράς” και “θα οδηγήσει σε νέες Internet-βασισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες”.

Το Ovi Store θα είναι το “κανάλι” για να βγούνε στην αγορά εφαρμογές και περιεχόμενο για συσκευές Nokia με το Forum Nokia να παρέχει υποστήριξη για developers ενώ το Intel AppUpSM Center θα ‘οδηγεί’ τις βασισμένες σε Intel MeeGo συσκευές devices στην αγορά. Το δε πρόγραμμα Intel® Atom™ Developer θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στις εφαρμογές.

Τώρα για περισσότερες πληροφορίες θα περιμένουμε αφού τέτοιες… βαρύγδουπες ανακοινώσεις ακούμε από τον καιρό του Atari ST! Όσο για συσκευές με MeeGo θα δούμε και από τη Nokia και από “…άλλους κατασκευαστές” αργότερα φέτος, μας είπαν οι εταιρίες…

Εν αναμονή…