benq-k60-nreader

Η Ταϊβανέζικη κατασκευάστρια εταιρία BenQ είναι μια από τις εταιρίες που συνεχίζουν να εστιάζουν στην αναπτυξη συσκευών tablet παρόμοιων με το Apple iPad και πιστεύει πως μια έγχρωμη έκδοση του nReader της που είναι προγραμματισμένο να έρθει αργότερα αυτό το χρόνο θα είναι μια από αυτές που θα ‘κερδίσουν’ τη νέα αυτή ταμπλετομάχη…

“Η οθόνη είναι το κλειδί” είπε ο Danny Yao, αντιπρόεδρος της εταιρίας. “Το να διαβάζεις από μια LCD οθόνη δεν είναι φυσικό. Κουράζει τα μάτια σου”. Σε υπεράσπιση της τεχνολογίας των e-reader το στελεχός της εταιρίας ανέφερε πως οι οθόνες είναι σχεδιασμένες να δουλεύουν χωρίς backlight, ώστε να διαβάζει κανείς για πολλές ώρες χωρίς κούραση και με μπαταρία που διαρκεί ημέρες και όχι ώρες.

SONY_TOUCHREADER_mainlarge

Δύσκολες βέβαια οι συγκρίσεις. Τα e-readers είναι φτιαγμένα για ανάγνωση βιβλίων, περιοδικών,  κόμικ, και άλλων υλικών ενώ τα tablets είναι φτιαγμένα για σερφάρισμα στο Internet, video, αλλά και διάβασμα. Στο θέμα της αυτονομίας, καμία σύγκριση, με το μηχανάκι της Apple να υπόσχεται 10 ώρες μουσικής, Web browsing μέσω Wi-Fi, πριν τη φόρτιση ενώ μηχανήματα όπως τα best seller της Amazon και της Sony αλλά και το σχεδιαζόμενο μοντέλο της BenQ να δουλεύουν ακόμη και για δύο εβδομάδες χωρίς φόρτιση. Τα επερχόμενα έγχρωμα e-readers δεν θα μπορούν πάντως να αρχικά να δείξουν βίντεο κάτι που θα κάνει η επόμενη γενιά τους σύμφωνα με τους κατασκευαστές.

Εξάλου σε αυτή τη ιστορία είναι και το θέμα της διάθεσης αφού Apple, Sony, Amazon διαθέτουν τα μηχανήματα τους σίγουρα στις ΗΠΑ και την Ασία και σταδιακά και στην Ευρώπη ενώ το μηχάνημα της BenQ από τον Ιανουάριο που πωλείται έχει βρεί τον δρόμο του μόνο σε Ταϊβάν και Ιαπωνία με κόστος περί τα $280.

Πάντως η μάχη μεταξύ… τουρπισμένων e-readers και tablets  και πολύ ενδιαφέρουσα είναι και όλους εμάς εξυπηρετεί με τι επιλογές να είναι και περισότερες και καλύτερες και πιο φτηνές!

Ό,τι καλύτερο!