Image of the BRAVIA kdl-46hx800

Επιστροφή στα κέρδη για τη μεγάλη εταιρία των consumer electronics…

Σύμφωνα με το σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας Nikkei η Sony αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να δηλώσει επισήμως το πρώτο πλήρες οικονομικό έτος  με κέρδη τα τελευταία 2 χρόνια.

Το τρένο της Κίνας…

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι ανεβασμένες πωλήσεις σε επίπεδες τηλεοράσεις στην Κίνα και την Ιαπωνία καθώς και οι περικοπές στη λειτουργία της εταιρίας είναι οι κύριες αιτίες για τα λειτουργικά κέρδη. Δεν ανέφερε την πηγή των στοιχείων ή με λεπτομέρεια το ποσό των λειτουργικών κερδών που αναμένονται.

Τα λειτουργικά έσοδα αφορούν χρήματα που είτε έβγαλε είτε έχασε ο βασικός πυρήνας μιας εταιρίας και δεν αφορούν μη υπολογισμένα έσοδα ή έξοδα.

Αν και τα τελευταία χρόνια η Sony έδινε μάχη με ζημιές υπάρχουν σημάδια πρόσφατα για την επιστροφή της εταιρίας σε τροχία ανάπτυξης. Τους τελευταίους τρεις μήνες του  2009 η εταιρία μάλιστα ανακοίνωσε τα πρώτα λειτουργικά της κέρδη σε 5 τρίμηνα.

Την ίδια στιγμή έκοψε στα δύο την πρόβλεψη της για λειτουργικές ζημιές στα $319 εκατομμύρια. Η εταιρία αναμένεται να  ανακοινώσει τα κέρδη της για το οικονομικό έτος Απριλίου 2009 με Μάρτιο 2010 στις 13 Μαίου.