Για εκείνους που έχουν αδυνατισμένους μύες στα πόδια και δεν χρειάζονται ή δεν έχουν ανάγκη από αναπηρικό καροτσάκι, μια νέα περίεργη στην όψη συσκευή βγαίνει στην αγορά από την Honda.

Όπως η Ιαπωνική πολυεθνική (και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μηχανών) γράφει στην σελίδα του προϊόντος με την ονομασία Bodyweight Support Assist, “Οι πιο πολλοί πιστεύουν στη Honda ως εταιρία αυτοκινήτων. Αυτό στο οποίο κυρίως εστιάζουμε όμως είναι πάντα η ανθρώπινη κινητικότητα γενικότερα.”

Τι κάνει;

Το Bodyweight Support Assist μειώνει το φορτίο στους μυες των ποδιών και τις αρθρώσεις κάνοντας τους να μισο-κάθονται σε μια ειδική θέση με ένα μικρό σκελετό και παπούτσια. Η ισχύς βοήθειας που έρχεται από τα ίδια τα πόδια του χρήστη κατευθύνεται προς το κέντρο βάρους του ανθρώπου με αποτέλεσαμ με ισορροπία χωρίς προσπάθεια σε πολλές θέσεις και για πολλές δραστηριότητες.

Η συσκευή εμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2008 και μετά τις δοκιμές η Honda αποφάσισε να το δοκιμάσει να το φέρει στην αγορά και να δείξει το Bodyweight Support Assist στον τριετή έκθεση “Why Design Now?” στο Cooper-Hewitt Εθνικό Μουσείο Σχεδιασμού από τον Μάϊο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011.

Μόνο ο χρόνος να δείξει εαν θα πετύχει η συσκευή. Από την άλλη και μόνο να τη βλέπεις να δουλεύει είναι κάτι συναρπαστικό…