Είναι ένα από τα ‘καυτά’ προϊόντα που θα κάνουν… ντόρο; Το ExoPC Slate το έπιασε στα χέρια του το Engadget και φαίνεται σε μεγάλο βαθμό να είναι ένα τέτοιο προϊόν.

Το 11.6 ιντσών slate παρουσιάστηκε στο κοινό στην τελευταία Computex και είναι ένα φρεσκότατο Windows 7 tablet, με πολύ όμορφο περιβάλλον απεικόνισης.

Αρχικά για το μέγεθος το 11.6-ιντσών ExoPC Slate είναι λίγο πιο μεγάλο από ένα 9.7 ιντσών iPad και αν και είναι καλύτερο να το κρατά κανείς με τα δύο χέρια, είναι το ίδιο λεπτό και ελαφρύ όσο το tablet της iPad. Συνολικά η αλήθεια είναι πως όσοι το είδαν εντυπωσιάστηκαν δεόντως και από την ενσωμάτωση δύο USB ports, μιας θύρας SD και ενός HDMI out. Υπάρχει ακόμη VGA webcam ενώ στα χαρακτηριστικά έχουμε επεξεργαστή 1.6GHz Intel Atom N450 processor, 2GB RAM και 32GB SSD. Επιπλέον το Slate αυτό υπόσχεται 1080p playback χάρη σε τσιπάκι Broadcom Crystal HD.

Πολύ… funky περιβάλλον εργασίας!

Εντάξει τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν σε στέλνουν διακοπές, αλλά η capacitive οθόνη αφής και το custom software που τρέχει πάνω από τα Windows 7 είναι απλά… ουάου! Αντίθετα οι δοκιμαστές επεσήμαναν πως η ανάλυσης 1366×768 οθόνη είναι ιδιαίτερα ανακλαστική ανα και αντιδρούσε καλά σε χτυπήματα και multitouch κινήσεις με τα Windows 7 Ultimate ή το περιβάλλον του ίδιου του ExoPC.

Το συγκεκριμένο περιβάλλον με το όνομα Connect Four είναι ιδιαίτερα μοναδικό σε σχεδίαση και απλό στην πλοήγηση με τα δάχτυλα. Κάθε κυκλος μπορεί να οριστεί όπως τον θέλουμε εμείς και να περιέχει ένα διαφορετικό πρόγραμμα ή website shortcut με δικά του σημεία ελέγχου.

Οι δε δημιουργοί του ExoPC δεν βασίζονται σε κανονικές Windows εφαρμογές αλλά δημιούργησαν πολύ cool και σωστά προγράμαμτα για e-book, μουσική και photo gallery. Επιπλέον δουλεύουν με άλλους developers για να δημιουργήσουν ένα app store αλά Apple. Εαν όμως κάποιοι προτιμούν τα κλασικά Windows 7 σε tablet δεν θα χάσουν επίσης αφού εύκολα ‘γυρνάς’ εκεί.

Πόσο και πότε;

Στα $599 με λανσάρισμα το Σεπτέμβριο λένε ο δημιουργοί. Για να δούμε πως θα είναι η αγορά τότε…

thnx Τάσο…