Ρομπότ που θα μοιάζουν με τεχνητά φίδια αναπτύσσει η αμερικανικός στρατός. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα θα πρέπει να ετοιμαστούν για να αναπτυχθούν στο πεδίο μάχης ώστε να αναλαμβάνουν αποστολές Έρευνας και Διάσωσης, να ανοίγουν θύρες και να χειρίζονται Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Μηχανισμούς (IEDs) αντί για τους αμερικανούς G.I.
Το αμερικανικό Στρατιωτικό Εργαστήριο αναπτύσσει το πρωτότυπο Robotic Tentacle Manipulator που αποτελείται από τρία ρομπότ-φίδια σε μια κυκλική βάση. Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι το βασικό πρωτότυπο αλλά στο μέλλον ο Στρατός υπολογίζει να είναι μετατρέψιμο σε διάφορα σχέδια και μεγέθη για μεγάλη ευελιξία.
Θα μπορούσε δεν να εγκατασταθεί στα υπάρχοντα μοντέλα iRobot’s Warrior military bots και να μεταδίδει βίντεο και πληροφορίες σε ένα laptop.
Εξοπλισμένα με σύστημα Ανίχνευσης Φωτός και Αποστασιομέτρησης (LIDAR) αλλά και ικανότητες δημιουργίας τρισδιάστατων εικόνων (3D imaging capabilities), τα snake bots θα μπορούσαν να συρθούν ή να κολυμπήσουν σε στενά μέρη για να ερευνήσουν στόχους από μικρή απόσταση.
Μεγάλη σημασία δίνεται στην δεξιότητα των… πλοκαμιών ώστε να μπορούν να ανοίγουν θύρες και να επιθεωρούν μια Αυτοσχέδια Βόμβα που θα είναι π.χ ένα αυτοκίνητο και να επιθρωρούν μια IED χωρίς να ανατινάζεται, όπως λέει ο ερευνητής Derek Scherer της Διεύθυνσης Τεχνολογίας Οχημάτων του Εργαστηρίου.
Ο ‘Χειριστής Πλοκαμιών’ προέρχεται από μια συνδυασμένη προσπάθεια έρευνας πάνω στα ρομπότ-φίδια του Carnegie Mellon Robotics Institute, που έχει παράγει ήδη φιδοειδή ρομπότ που περνούν μέσα από σωλήνες.
Η ιδέα είναι η χρήση των σωλήνων στα κτίρια -υδροροές, αποχέτευση κ.ο.κ, για μυστική παρακολούθηση…
Κάτι σε Matrix μου κάνει αυτό…