Να λανσάρει το πρώτο της tablet PC ετοιμάζεται όπως φαίνεται η Toshiba. Το μηχάνημα θα διαθέτει έναν  Nvidia Tegra 2 επεξεργαστή, Android λειτουργικό σύστημα και 10άρα οθόνη ενώ υπάρχει η πρόθεση να είναι έτοιμο Σεπτέμριο-Οκτώβριο 2010, με λανσάρισμα στα τέλη της χρονίας. Η εταιρία αναμένει να έχει πουλήσει 40,000-50,000 μονάδες, σύμφωνα με πηγές από την κατασκευάστρια χώρα, Ταϊβαν.

Εντωμεταξύ οι πιο πολλές εταιρίες πρώτης γραμμής φαίνεται πως έχουν στην αγορά κάποιο tablet PC μέχρι το τέλος του 2010 ή τις αρχές του 2011. Η ταϊβανέζικη Acer ετοιμάζει μοντέλο με Qualcomm CPU και Android model έως τα τέλη του ’10, η κινεζική Lenovo θα έχει να μας δείξει το LePad μέχρι το τέλος του 2010, εστιάζοντας στην κινεζική αγορά ενώ η επίσης ταϊβανέζικη Asustek με το Eee Pad δεν θα είναι έτοιμη εως τον Μάρτιο του 2011.

Από την άλλη η Hewlett-Packard αναμένεται να λανσάρει ένα Android/ARM tablet PC που θα πωλείται μαζί με έναν εκτυπωτή τον Σεπτέμβριο ενώ αναμένουμε με ανυπομονησία τι θα κάνουν οι… ντίβες των consumer elctronics…