Το αφιέρωμα μας στο επερχόμενο PS4 με όλες τις πληροφορίες και την ανάλυση για τις εξελίξεις είναι ακόμη φρέσκο…

Με την τάση για streaming ενοικιάσεις να γιγαντώνεται πολλοί ανέμεναν να συμβεί το ίδιο και στα βιντεοπαιχνίδια ενώ όπως είπαμε δεν θεωρούνταν απίθανη η λύση μια παιχνιδομηχανής με δυνατότητα απλού ‘κατεβάσματος’ παιχνιδιών.

Κάτι σαν το Sony’s PSP Go λοιπόν; Παραμένει η πρώτη και μόνο απόπειρα της Sony να αποβάλει το φυσικό μέσο των οπτικών δίσκων αλλά έχει συναντήσει προβληματάκια με καταστηματάρχες και είναι ακόμη… ‘προχώ‘ λύση.

Προφανώς λοιπόν η Sony το έχει σκεφτεί και ο κος  Kaz Hirai φαίνεται να έδωσα στοιχεία που να μας ‘βοηθούν’ να καταλάβουμε πως το PS4 θα έχει κάποιου τύπου drive. Εξάλλου το BDXL προσφέρει 100GB…

Ο κος Hirai λοιπόν είπε, “Δουλεύουμε με διάφορα τμήματα του πλανήτη όπου η δικτυακή υποδομή δεν είναι τόσο συμπαγής όσο θα ήλπιζε κανείς.” Και συνέχισε λέγοντας, “Θα υπάρχει πάντα η ανάγκη για μια επιχείρηση του μεγέθους μας να έχει ένα φυσικό μέσο. Το να σκεφτείς πως σε δύο, τρία, ή ακόμη και δέκα χρόνια όλα θα είναι ‘για κατέβασμα’, είναι κάπως ακραίο.”

Το πιάσατε…

Από την άλλη παρά το γεγονός πως η επόμενη Sony κονσόλα θα έχει φυσικό μέσο, τα downloadable παιχνίδια βλέπουν τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν εντυπωσιακά με πρόσφατη έρευνα του NPD group να ισχυρίζεται πως σχεδόν τα μισά από τα παιχνίδια που αγοράστηκαν στις ΗΠΑ το 2009 ήταν κατεβασμένα online. Από την άλλη όμως το ίδιο Group ανάφερε πως το 2009, πουλήθηκαν 23.5 εκατομμύρια παιχνίδια σε φυσικό μέσο στις ΗΠΑ και 21.3 εκατομμύρια αγοράστηκαν online.


Η αμερικανική αγορά όμως είναι σε αυτά… άλλο φρούτο 🙂