Δυνατότητες multithreading ετοιμάζει η Arm για τις μελλοντικές αρχιτεκτονικές των επεξεργαστών της καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τις επιδόσεις τους, είπε εκπρόσωπος της εταιρίας την Τρίτη.

Η εταιρία εξετάζει τον να συμπεριλάβει ικανότητες multithreading που θα δίνουν άλλες επιδόσεις ανάλογα με την εφαρμογή, είπε ο Kumaran Siva, marketing manager της Arm, στο Συνέδριο Linley Tech Processor στο San Jose της California.

Η Arm ετοιμάζει σχεδιασμούς επεξεργαστών και στη συνέχεια πουλά τα δικαιώματα σε κατασκευαστές ολοκληρωμένων. Επεξεργαστές της εταιρίας είναι σε πολλά από τα smartphones της αγοράς και η εταιρία θέλει να ‘μπει’ και σε άλλα χωράφια όπως των servers, της δικτύωσης και των τηλεπικοινωνιών.

Δυνατότητες multithreading δεν συμπεριελήφθηκαν στον Cortex-A15 που ανακοινώθηκε αυτό τον μήνα και που έχει πέντε φορές καλύτερες επιδόσεις από τους προκατόχους.

Το multithreading είναι ένας τρόπος να τρέχουν πολλαπλές ‘εργασίες’ σε έναν πυρήνα επεξεργαστικό για να βελτιωθεί η επίδοση ενός μηχανήματος. Οι υπολογισμοί μπορούν να ‘κοπούν’ σε πολλά threads για καλύτερα αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικά οι επεξεργαστές της Intel για laptop και desktop χρησιμοποιούν multithreading ενώ και οι IBM και Sun έχουν multithreading δυνατότητες στα τσιπ.