Όποια ταινία κατασκοπική και να έχετε δει σίγουρα κάποια βιομετρική ασφάλεια την έχει: αναγνώριση ματιών, χεριών, φλεβών ακόμη και θερμότητας σώματος…

Ε, λοιπόν προσθέστε και τα αυτιά που θα μπούνε στη λίστα σύντομα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Southampton και το τμήμα School of Electronics and Computer Science χρησιμοποίησαν ένα σύστημα που λέγεται “image ray transform” για να πετύχουν 99.6% ακρίβεια σε αναγνώριση ατόμων με βάση το… αυτί τους!

Η μοναδική δομή του ανθρώπινου αυτιού δεν αλλάζει σύμφωνα με τους υπεύθυνους καθηγητές όσο μεγαλώνουμε, ούτε οι εκφράσεις του προσώπου το επηρεάζουν ενώ είναι εύκολο να ξεχωρίσουν στο χαοτικό περιβάλλον π.χ ενός σταθμού τρένου.

Η εικόνα μετατρέπεται με την τεχνική “pixel based ray tracing technique” και με βάση τον τρόπο που χτυπά το φως πάνω σε ένα αυτί οπότε αναγνωρίζεται το εξωτερικό τμήμα του αυτιού.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε με τίτλο A Novel Ray Analogy for Enrolment of Ear Biometrics σε πρόσφατο συνέδριο IEEE Fourth International Conference on Biometrics: Theory, Applications and Systems.