Στο βωμό της μείωσης του ελλείμματος του ΑΕΠ…

Ο προϋπολογισμός δεν είναι μόνο στην Hellada ζήτημα…

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Ουάσιγκτον λοιπόν πιστεύουν πως μεγάλες περικοπές θα μπορούσαν να γίνουν από ιδιαίτερα προβεβλημένα σχέδια υπό ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει και το πιθανό τέλος μερικών πανάκριβων στρατιωτικών προγραμμάτων.

Τι λέτε για το superτντουπερ F-35; Το συμβούλιο Domenici-Rivlin έχει προτείνει να μείνει στα επίπεδα του 2011 ο αμυντικός προϋπολογισμός. Η αποκάλυψη όμως είναι πως υπάρχει πρόταση να ακυρωθούν το πολυδάπανο F-35 και το V-22 μεταξύ άλλων. Προγράμματα που ούτως ή άλλως επιβίωσαν από τύχη.

Το πάγωμα των αμυντικών δαπανών ΗΠΑ θα σήμαινε πως ποσά στα επίπεδα του 2011 θα οδηγούσαν σε οικονομία $1.1 τρισεκατομμυρίων μέχρι το 2020 για την κυβέρνηση των ΗΠΑ! Αν δε υιοθετηθεί και το πάγωμα σε άλλα ομοσπονδιακά προγράμματα θα υπάρξει και οικονομία $1 τρισεκατομμυρίου επιπλέον την ίδια περίοδο.

Εκτός από την… ευθανασία των F-35 και V-22 programs, το συμβούλιο θέλει να ακυρώσει και το όχημα Marine Corp Expeditionary fighting Vehicle και το σύστημα αεράμυνας Medium Extended Air Defense System όπως και στο αερόστατο παρατήρησης του Αμερικανικού Στρατού. Ακόμη και με αυτές τις περικοπές τα συστήματα των ΗΠΑ θα είναι έτη φωτός μπροστά από όλους τους πιθανούς αντιπάλους, καταλήγει η πρόταση.

Σοκαριστική… οικονομία:”Μέχρι το 2020, το σχέδιο είναι να μειωθεί και να σταθεροποιηθεί το εθνικό χρέος στο 60% του ΑΕΠ και να βεβαιωθεί πως το χρέος θα σταματήσει να αυξάνεται πιο γρήγορα από την οικονομίας.”

Μήπως σαν λένε κάτι όλα αυτά;