Η σχεδιαστική εταιρία Nendo ένωσε τις δυνάμεις της με τον κο Masagasu Mitsuke για να δημιουργήσει ένα υπερλεπτό κεραμικό ηχείο σε ένα project που έχει σαν στόχο να φέρει νέα ζωή στις παραδοσιακές ιαπωνικές τέχνες. Κανονικά κρυμμένο σε αντικείμενα όπως φωτισμό LED, τα κεραμικά υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτή τη δημιουργία δημιουργούν ένα είδος ‘λειτουργικής τέχνης’.

Πίσω από το σχέδιο για αυτά τα ηχεία από κεραμικό υλικό είναι ένας… ποδοσφαιριστής! Και συγκεκριμένα ο κύριος Hidetoshi Nakata που έχει αποφασίσει να φέρει πίσω ‘στη ζωή’ τις παραδοσιακές τέχνες στην Ιαπωνία. Στο όλο παιχνίδι είναι ένας κύριος επονόματι Yuji Akimoto – ένας από τους πέντε επιμελητές του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του 21ου αιώνα στην Kanazawa της Ιαπωνίας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σετ high-end audio ηχείων με ιδιαίτερα τολμηρή και… αρτίστικη σχεδίαση που έχει συγχωνευμένα κυκλώματα σε ένα κεραμικό υλικό με πάχος μόλις ένα χιλιοστό. Η όλη ιδιαίτερα hi tech τεχνογνωσία κατασκευής χρησιμοποιεί ειδικούς χώρους εξάτμισης και ειδικά ρομπότ σε μια διαδικασία υψηλών προδιαγραφών.

Ο Nendo ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα προϊόν που δεν φαίνεται με το ανθρώπινο μάτι. Η τέλεια λύση βρέθηκε με το κεραμικό υπόστρωμα που έχει υψηλή αντοχή στη ζέστη και συνήθως βρίσκουμε σε LED φωτισμό και άλλα αντικείμενα που ανεβάζουν θερμοκρασία…