Σε έναν ακόμη γύρο από μηνύσεις στις οποίες έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, η Sony μηνύει την LG για αυτό που φαίνεται να είναι παράβαση στην χρήση τεχνολογιών που έχει πατεντάρει η ιαπωνική εταιρία…

Η Sony χθες κατέθεσε τη σχετική αστική αγωγή σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την LG Electronics από το να προχωρήσει στην εμπορική διάθεση κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ με βάση τον ισχυρισμό της εταιρίας πως παραβαίνουν πατέντες.

Όπως αναφέρει το Bloomberg η Sony ισχυρίζεται πως προϊόντα της LG όπως οι συσκευές με τις ονομασίες Lotus Elite, Neon, Remarq, Vu Plus, LX370, Rumor 2 και Xenon είναι μόνο μερικές από τις συσκευές που χρησιμοποιούν πατενταρισμένη Sony τεχνολογία και το κάνουν χωρίς την άδεια του γίγαντα των ηλεκτρονικών.

Η Sony ισχυρίζεται ακόμη πως η LG (τρίτος σε μέγεθος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων μετά τις Nokia και Samsung) χρησιμοποιεί ένα δικό της μοντέλο για την κατασκευή κάποιων LG Blu-ray players.

Νωρίτερα της εβδομάδα αυτή αναφέραμε δε πως οι πληροφορίες λένε πως η Sony σχεδιάζει να επενδύσει δισεκατομμύρια για αισθητήρες εικόνας που θα χρησιμοποιηθούν και σε smartphones, και εξετάζει να μεγαλώσει σημαντικά το μερίδιο της στην αγορά των smartphone γενικότερα, εξαρτήματα και συσκευές.

Η υπόθεση με την οποία η Sony στέλνει την LG στο εδώλιο έχει να κάνει με την τεχνολογία αναγραφής των τηλεφωνικών αριθμών, τα πλήκτρα κατεύθυνσης σε smartphones και τη μετάδοση του σήματος. Η ιαπωνική εταιρία ισχυρίζεται πως η LG χρησιμοποιεί της σήμα κατατεθέν τεχνολογία της στη σειρά κινητών τηλεφώνων που φτάνουν κυρίως στους Αμερικανούς καταναλωτές.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν προκύψει αλλά η Sony κατηγορεί και δύο θυγατρικές της LG με βάση τις ΗΠΑ: την LG Electronics Mobilecomm USA Inc (γνωστή και ως LG Mobile Phones), και την LG Electronics USA Inc.