Διεθνής οργανισμός για την κατοχύρωση διευθύνσεων για το Διαδίκτυο είπε χθες πως προχωρά στην καταχώρηση των τελευταίων διευθύνσεων… – Internet Protocol addresses.

Χθες λοιπόν όπως είχαμε πει και πριν από λίγο καιρό είχαμε την καταχώρηση των τελευταίων από τις υπάρχουσες IP διευθύνσεων σε πέντε οργανισμούς τοπικής διαχείρισης. Ουσιαστικά η είδηση είναι μια ‘κραυγή’ για την δημιουργία του πρωτοκόλλου νέας γενιάς…

Με αυτές τις καταχωρήσεις, οι διευθύνσεις, γνωστές και ως IPv4 ή Internet Protocol version 4, θα έχουν εξαντληθεί μέχρι τον Μάιο ή το αργότερο τον Αύγουστο στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού όπου ανήκει π.χ η Ιαπωνία σύμφωνα με τη Internet Corporation for Assigned Names and Numbers.

Ο ICANN καλεί να αρχίσουν οι εταιρίες να υιοθετούν το πρωτόκολλο νέας γενιάς (Internet protocol IPv6), που θα ανοίξει για ‘δεξαμενή’ από διευθύνσεις IP addresses ‘”ένα δισεκατομμύριο-τρισεκατομμύρια μεγαλύτερη” από το σύνολο των IPv4 διευθύνσεων.

ΜΕ τον αριθμό των χρηστών Internet να εκτοξεύεται – βάλτε την Κίνα και τις άλλες αναδυόμενες οικονομίες στο παιχνίδι και θα καταλάβετε, οι 4.3 δισεκατομμύρια IPv4 συνδυασμοί δεν επαρκούν: ήδη 4.2 δισεκατομμύρια από αυτούς έχουν χρησιμοποιηθεί. Τα υπολειπόμενα πέντε μπλοκ περιέχουν 16.8 εκατομμύρια διευθύνσεις που έλαβαν προς διάθεση οι πέντε Regional Internet Registries.