Είναι μια πολύ σοβαρή προσπάθεια της Ducati να αξιοποιήσει το brand name της και… ποιος δεν το κάνει!

Με την αναγνωρισιμότητα από το MotoGP και το πρωτάθλημα World Superbike η εταιρία ανακοίνωσε συμμαχία marketing με την AMG στα αυτοκίνητα, τη Diesel στα ρούχα και τώρα η συμμαχία με την luxury εταιρία σκαφών Cigarette.

Μερικοί από τους πλουσιότερους και πιο ‘σημαντικούς’ ανθρώπους του κόσμου έχουν αποκτήσει cigarette σκάφη όπως ο Βασιλιάς Hussein της Ιορδανίας ή ο Βασιλιάς Juan Carlos της Ισπανίας. Αυτή την εβδομάδα έχουμε και το Cigarette Racing 42X Ducati Edition που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Σκαφών του Μαϊάμι.

Με έναν απίστευτο κινητήρα 1.100 ίππων Mercury Racing, ειδικό ηχοσύστημα και τελική… 195 χλμ/ώρα (!) κοστίζει… μόλις US$700,000.

Όσο για τον όρο “Cigarette” – αν αναρωτιέστε, οφείλεται στη χρήση ταχύτατων σκαφών εδώ και 75 χρόνια για μεταφερθούν στη αμερικανική ακτή από λαθρέμπορους τσιγάρα και πούρα από την Κούβα στο Μαϊάμι!

Η Cigarette Racing ιδρύθηκε το 1969 από τον σχεδιαστή, ναυπηγό και οδηγό αγώνων Don Aronow που έχοντας κερδίσει αναρίθμητους τίτλους, το 2002 την πούλησε στον κύριο Skip Braver που ‘ανέβασε’ κατηγορία τα σκάφη…