Με το μοντέλο του κλασικού τουρισμού να έχει το δικό του κοινό, μια σειρά από πελάτες των τουριστικών προϊόντων αναζητούν σε όλο τον κόσμο νέες συγκινήσεις που να ταιριάζουν και με τα χόμπι τους. Αναρρίχηση για τους λάτρεις της κίνησης στη φύση, καταδύσεις σε θεματικές περιοχές της Ελλάδας όπου επιτρέπεται η ‘ξενάγηση’ σε υποβρύχιες γωνιές με ενδιαφέρον, ποδηλατικές διαδρομές για όσους δεν θα περάσουν την ημέρα τους στο ξενοδοχείο και θα επιθυμούν να επισκεφτούν γωνιές της φύσης κάνοντας άσκηση είναι μερικές από τις νέες τάσεις.

Οι λάτρεις της αυτοκίνησης από την άλλη «θέλουν να συνδυάσουν την αγάπη τους για το όχημα τους με διασκεδαστικές και συναρπαστικές στιγμές στην Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104.9FM” ο κ. Γιώργος Κεσσόπουλος, αντιπρόεδρος της ελληνικής λέσχης Porsche Club Greece που προσκάλεσε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από όλην την Ευρώπη με αφορμή τον εορτασμό των 20 ετών από την ίδρυση του κλαμπ στον Βόλο και το Πήλιο τις προηγούμενες ημέρες.

Το αποτέλεσμα της πρόσκλησης ήταν η περιοχή να δεχτεί για περιήγηση και διαμονή οδηγούς και επιβάτες από όλη την Ευρώπη από τις 13 έως και τις 16 Ιουλίου. «Συνολικά είχαμε 60 δηλωμένες συμμετοχές οχημάτων με τους επισκέπτες τους που όχι μόνο οδήγησαν στις ορεινές διαδρομές μέσα από μέρη με μοναδική ομορφιά και φυσικό κάλλος αλλά τελικά μετά το τέλος της διοργάνωσης της γιορτής είδαμε να μένουν για επιπλέον ημέρες στη χώρα μας ώστε να κάνουν και διακοπές» εξήγησε ο κ. Κεσσόπουλος. Ο ίδιος σημείωσε πως από τον Φεβρουάριου 2003 όταν και έγινε η πρώτη συνάντηση ιδιοκτητών οχημάτων αυτής της μάρκας στην Ελλάδα, φάνηκε πως σε όλο τον κόσμο αυτές οι λέσχες έχουν χαρακτήρα περιηγητικό και τουριστικό.

«Παγκοσμίως υπάρχουν 713 άλλα αναγνωρισμένα κλαμπ όπως το δικό μας. Στόχος μας είναι να γοητεύονται από την Ελλάδα και τις διαδρομές που προσφέρει η πατρίδα μας συνδυαστικά με το φαγητό και τις μοναδικές γωνίες της όσοι από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη γενικότερα θα μας έρχονται σε τέτοια καλέσματα», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της συγκεκριμένης ελληνικής λέσχης, υπεύθυνος για τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Κεσσόπουλος σημείωσε πως στοιχεία όπως οι τοπικές γεύσεις, η ηρεμία του τοπίου αλλά «και οι κλασικές πλατείες κάτω από τα πλατάνια των χωριών όπου ήπιαν, έφαγαν και… ημέρησαν» ήταν που κέρδισαν τους οδηγούς των ταχύτατων σπορ μοντέλων.

Οι επισκέπτες που μεταξύ άλλων ήρθαν από χώρες των Βαλκανίων αλλά και το Βέλγιο, την Ιταλία, την Γερμανία έφυγαν μετά και από μια διαδρομή με τον γραφικό σιδηροδρομικό Μουτζούρη στο βουνό των Κενταύρων και οδήγησαν πίσω στις χώρες με τα αυτοκίνητα τους «αφήνονταν την Ελλάδα για να την επισκεφτούν ξανά όσο πιο γρήγορα μπορέσουν», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του ελληνικού κλαμπ που ήδη σχεδιάζει νέες προσκλήσεις για διοργανώσεις που θα φέρουν νέους οδηγούς – χομπίστες στην χώρα ώστε να γνωρίσουν και άλλες ομορφιές της.

Σ.Κ