Δύο από τα πιο αγαπημένα οχήματα που δημιούργησε η Volkswagen στην ιστορία του αυτοκινήτου είχαν χτιστεί πάνω στο ίδιο σασί. Δεν είναι άρα έκπληξη που τα ‘αναγεννά’ και μας ξαναπαρουσιάζει τη σχετικότητα τους με τη… ζωή μας!

Η τελευταία εξέλιξη είναι το iconic Microbus/Kombi wagon που έκανε την εμφάνιση του αυτές τις ημέρες στη Γενεύη. Το νέο ‘Bulli’ concept προσφέρει ένα ευέλικτο σχεδιασμό για έξι άτομα, μια μπαταρία 40 kWh ιόντων-λιθίου, μια μπαταρία 85 kW για ηλεκτρικό μοτέρ με 260 Nm ροπής, 140 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα και εμβέλεια 300 χιλιόμετρα.

Το κλασικό ‘λέωφορειάκι’ της Volkswagen αρχικά προτάθηκε στην εταιρία από τον Ολλανδό εισαγωγέα Ben Pon. Το 1947 ο Pon σχεδίασε ένα συμπαγές λεωφορειάκι πάνω στο μεταξόνιο του ‘Σκαραβαίου’ που τελικά βγήκε σε παραγωγή σαν το 1950 T1.

Το νέο ‘Bulli’ concept δεν είναι ‘ολοκαίνουργιο’. Εμφανώς έχει εμπνευστεί – αν σας θυμίζει τίποτα…! – την πρόταση του 2001, το Microbus concept, και αναμένεται να φέρει σε παραγωγή στο επόμενο διάστημα το σήμα της VW. Η VW μίλησε για τις πρώτες εκδόσεις που θα είναι βενζίνης και πετρελαίου…

Όπως πολλά οχήματα στη Γενεύη θα έχει και tablet αλλά σαν κεντρική κονσόλα… Nice!