Το θυμάστε το Nano; Η ‘μαμά’ Tata λοιπόν αποκάλυψε το δικό της Euro concept αυτοκίνητο πόλης στη Γενεύη και είναι… συμπαθητικό. Ονομάζεται Pixel και θα είναι φτηνό!

Αρχικά να πούμε πως η Tata ισχυρίζεται πως είναι το πιο αποδοτικό τετραθέσιο αυτοκίνητο στον κόσμο αφού ‘στεγάζει’ άνετα τέσσερα κανονικά άτομα.

Εντάξει, εδώ έχουμε δει και άλλες λύσεις αλλά από τα ενδιαφέρονται στοιχεία του μικρού αυτού Ινδού είναι πως έχει μηδενική ακτίνα στροφής, με απλά λόγια στρίβουν οι πίσω τροχοί σε διαφορετική φορά για να μπορεί να παρκάρει κανείς στα πιο στενά σημεία. Όπως μας λέει η Tata, το σύστημα δουλεύει με κάτι που ονομάζει “Zero Turn turoidal traction-drive Infinitely Variable Transmission.” Μάλιστα, λίγη… δουλειά στα αρτικόλεξα την θέλουμε..

Όπως δε επιβάλει ο κόσμος των microαυτοκινήτων, η Tata ισχυρίζεται πως το Pixel θα βγάζει 25 χιλιόμετρα το λίτρο ενώ οι ρύποι φτάνουν τα 89 γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο. Κινητήρας ένα σύνολο 1.2 λίτρων, τριών κυλίνδρων turbodiesel. Υβριδικό δεν είναι αλλά έχει και stop-start τεχνολογία ενώ ‘μαζεύει’ ενέργεια από το φρενάρισμα.

Τα μελλοντικά Nano…