Και στις ΗΠΑ πιο αυστηρές πλέον προδιαγραφές για την κατανάλωση συσκευών.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή – U.S. Environmental Protection Agency (EPA), την Τετάρτη, αναβαθμίζονται οι απαιτήσεις για τις προδιαγραφές Energy Star για τις τηλεοράσεις, τους καλωδιακούς δέκτες και τους δορυφορικούς δέκτες.

Όπως λέει το δελτίο τύπου από τον Σεπτέμβριο του 2011, τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να είναι 40% πιο αποδοτικά από τα συμβατικά μοντέλα για να κερδίσουν την ετικέτα Energy Star. Το Energy Star θα αναβαθμιστεί και για άλλα 20 προϊόντα μέσα στον χρόνο.

Κατασκευαστές τηλεοράσεων και των σχετικών προϊόντων δεν ΟΦΕΙΛΟΥΝ να υπακούσουν στις νέες προδιαγραφές εκτός αν θέλουν να μπορούν τα μοντέλα τους να συμμετέχουν σε προσφορές, αποσύρσεις και λοιπές ενέργειες προωθητικές που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ στο GreenOhm.com. Ουσιαστικά αν θέλουν να έχουν υποστήριξη από κυβερνήσεις πρέπει να αναβαθμιστούν.

Ο νέος κανονισμός Federal Trade Commission’s Appliance Labeling Rule θα τεθεί σε ισχύ στις 10 Μαΐου.

Η εξέλιξη είναι σημαντική αφού στις ΗΠΑ αγοράζουν όλα και πιο.. XL: το NPD Group ανέφερε πως για τις γιορτές του 2011 “το τμήμα των 46-47” τηλεοράσεων είναι το πιο γρήγορα εξελισσόμενο με 31% στις πωλήσεις μονάδων.”

Οι πιο μεγάλες tv τώρα πρέπει να γίνουν πιο οικονομικές…