Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως ένα παιχνίδι για φορητούς που θα βασίζονταν σε μερικά πουλιά με… νεύρα και άλλα τόσα γουρούνια (!) που είναι γεμάτα κακία θα εξελίσσονταν σε μια επιχείρηση με πολλά κέρδη!;

H Rovio Mobile, η Φινλανδική εταιρία παιχνιδιών πίσω από τα Angry Birds, έχει πείσει και τους επενδυτές αφού σύμφωνα με το Dealbook έχει συλλέξει εκατομμύρια $42 σε ένα κυνήγι χρηματοδότησης.

Οι εταιρίες href=”http://topics.nytimes.com/topics/reference/timestopics/subjects/v/venture_capital/index.html?inline=nyt-classifier”>venture capital Accel Partners και Atomic Ventures, όπως λένε οι The New York Times είναι πίσω από τη χρηματοδότηση.

Ο Niklas Zennstrom, συνιδρυτής του Skype και της Atomic Ventures, θα είναι στο διευθυντικό συμβούλιο της Rovio.

“Τα Angry Birds είναι η γρηγορότερη γκάμα online προϊόντων που έχω δει, μεγαλώνει γρηγορότερα από το Skype, και η εταιρία έχει κάνει θαυμάσια δουλειά για να επεκτείνει τις εφαρμογές σε διαφορετικές πλατφόρμες και εμπορεύματα,” είπε ο Mr. Zennstrom χθες.

Η Rovio είναι από τις εταιρίες που ανήκουν ουσιαστικά στις εταιρίες gaming της ‘νέας εποχής’ αφού έχει έδρα τα κινητά και από τότε που μπήκε στα iPhones αργά το 2009, έχει 40 εκατομμύρια χρήστες και είναι μια ολόκληρη… αυτοκρατορία, ένα franchise ψυχαγωγίας με παιχνίδια και όλα τα παρελκόμενα.