Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε την νέα τεχνολογία οθονών για φορητούς υπολογιστές που ενσωματώνουν τα… ολόφρεσκα Vaio που καταφθάνουν στην ελληνική αγορά…

Μια μια ειδική τεχνολογία που ουσιαστικά λύνει τα προβλήματα επιλογής μας οι μηχανικοί της ‘μαμάς’ Sony, δίνουν στα νέα μηχανήματα τις ιδιότητες των δύο τύπων. Οι glossy, γυαλιστερές δηλαδή οθόνες ξέρουμε πως ξεχωρίζουν για τα ζωντανά τους χρώματα αλλά ΔΕΝ θέλουμε όταν γράφουμε κείμενο να έχουμε την οθόνη ως καθρέπτη για να δούμε αν είναι καλό το… ξύρισμα! Η δε non-gloss, ματ δηλαδή οθόνες, είναι συνήθως πιο ακριβές αφού είναι για επαγγελματική χρήση: ΟΛΑ τα ακριβά μοντέλα οθονών για γραφίστες κ.ο.κ είναι non gloss. Ταυτόχρονα είναι πιο ξεκούραστα για κείμενο κ.ο.κ.

Με την τεχνολογία που βλέπετε στην εικόνα τα νέα Vaio όπως η σειρά SB λύνουν το πρόβλημα αφού υπάρχει μια υβριδική λύση…

Είδαμε και… περιεργαστήκαμε στο event την οθόνη στην ελαφρύ SB και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό για multimedia και κείμενο. Ο δε SB συνδυάζει την οθόνη με επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.30GHz ενώ με Turbo Boost up θα φτάνει τα 2.90, ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει η AMD Radeon HD 6470M μαζί με Intel® HD Graphics για επιπλέον αυτονομία.

Μαζί με την οθόνη το σασί από μαγνήσιο και αλουμινένιο με το φαρδύ palmrest και το βάρος των 1,75 κιλών είναι μια πολύ hi tech λύση που είναι καλό αμάλγαμα multimedia και business λύσεων – η επίπεδη έξτρα μπαταρία που διπλασιάζει τις 7.5 ώρες αυτονομίας είναι το άλλο… ‘ζαχαρωτό’ που είναι πολύ… ‘προχώ’ στο μηχάνημα.