Αν και όπως είναι φυσιολογικό είναι γνωστή για τα οχήματα της – κάποιοι… φαν γνωρίζουν πως στον 2ο ΠΠ κατασκεύαζε και κινητήρες για αεροσκάφη, ενώ και 60 χρόνια η BMW κατασκευάζει και μια μεγάλη γκάμα από high-end ποδήλατα. Η εταιρία από τη Βαυαρία παρουσίασε τη νέα της γκάμα για το 2011 με κάτι για τον… καθένα – τουλάχιστον με παχύ πορτοφόλι.

Ένα μοντέλο Cruise Bike, ένα Touring Bike και καναδύο μοντέλα mountain. Το… μεγάλο νέο όμως είναι πως η BMW ρίχνει και μοντέλα με το σήμα της M Series για πρώτη φορά! Ναι, θα έχεις ένα… M ποδήλατο και δεν χρειάζονται ούτε ακριβά σέρβις, ούτε συνθετικά λάδια ακριβά ελαστικά… Το M που σημαίνει Motorsport δεν είναι δε ηλεκτρικό ποδήλατο αλλά το νέο 2011 BMW M Bike Carbon Racer, κανονικό ποδήλατο.

Σχεδιασμένο για καθημερινές μετακινήσεις, αλλά με το δίτροχο στο… σπίτι μην το βάλει κανείς στο μάτι, το πρώτο μοντέλο είναι το 2011 BMW Cruise Bike με σκελετό από αλουμίνιο και φρένα όπως και ταχύτητες σε μια καθαρή ‘ρευστή’ σχεδίαση. Για τους… γνώστες η μπροστά ανάρτηση είναι μια Suntour NCX-D, υπάρχει 24τάχυτο σύστημα Shimano Alivio και το BMW Original Trekking σύστημα ανάρτησης για ρύθμιση της σέλας με πλήρη.. φροντίδα για άνεση. Σε τρια μεγέθη: S (41 εκ), M (46 εκ), L (51 εκ) και XL (55 εκ), με βάρος 13.9 κιλά.

H BMW ισχυρίζεται πως είναι εκείνη που.. γέννησε την μόδα του ψαλιδιού ανάρτησης στα ποδήλατα mountain στα μέσα των 90’s όταν έφτιαξε το σύστημα για μια μηχανή BMW motorcycle με ελαφρά υλικά και την τοποθέτησε σε ποδήλατο. Δεν είναι έκπληξη πως και τα δύο νέα mountain της έχουν πλήρη ανάρτηση. Το Cross Country έχει ένα Fox 32 FRL πιρούνι με αέρα και 100 χιλιοστά διαδρομή αλλά και Fox Float RP2 BV αμορτισέρ με 100 χιλιοστά διαδρομή. Το δε Enduro έχει τετραπλή ανάρτηση με το μοντέλο Fox Talas 32 RL και 140 χιλιοστά διαδρομή και Fox RP2 BV αμορτισέρ με 140 χιλιοστά διαδρομή.

Και τα δύο με αλουμινένιο σκελετό, Shimano Deore XT κομμάτια, υδραυλικά δισκόφρενα και ειδικό σύστημα για να κάθεται ο αναβάτης στη σωστή θέση. Το Cross Country βγαίνει σε διαστάσεις M (47 εκ), L (52 εκ) και XL (55 εκ) με βάρος 12.9 κιλά. Το Endure σε M (45 εκ) και L (50 εκ) με βάρος 14.8 κιλά kg.

Τιμές δεν υπάρχουν για την γκάμα του 2011 αλλά αν είμαστε στα περυσινά επίπεδα σε δολάρια θα κυμανθούν στα $1,000 για το Cruise Bike, στα $1,750 για το Touring Bike και στο +$4,000 για τα mountain. Τώρα για το M Bike Carbon Racer, τι να σκεφτεί κανείς…

Από τον Ιούνιο όλα σε επιλεγμένους BMW dealers και το εταιρικό online κατάστημα.