Δυσαρεστημένος φαίνεται να είναι από την… συμπεριφορά της Nintendo ο κύριος Frank Gibeau. Είναι ο… αρχηγός της EA Games που αποκάλυψε πως πιστεύει ότι το Nintendo Wii είναι μια ‘κλειστή “legacy” παιχνιδομηχανή όπως ήταν το Playstation 2…

Μιλώντας για την στρατηγική της Nintendo στις παιχνιδομηχανές, ο Gibeau είπε: “η Nintendo καταλαβαίνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά της αγοράς και το γεγονός πως οι HD κονσόλες είναι το τμήμα της δουλειάς που είναι σε εκρηκτική άνοδο τώρα. Οι κλειστές πλατφόρμες όπως το PS2 και το Wii έχει χάσει σημαντικά”

“Δεν είναι ηλίθιοι. Θα καταλάβουν τι συμβαίνει. Θα το ξαναβρούν,” συμπλήρωσε.

Εστιάζοντας σε τρίτους κατασκευαστές

Αυτό το “καταλαβαίνω” ουσιαστικά είναι το Wii 2, κάτι στο οποίο δίνει σημασία ο Gibeau: “Τώρα, έρχονται με δεύτερη πράξη. Νομίζω πως το ξέρουν. Έχουν σαν οργανισμός αυτογνωσία και δυνατό όνομα.”

Ο Gibeau πιστεύει πως οι third-party developers πρέπει να είναι βασικό τμήμα του μελλοντικού σχεδίου της Nintendo για το Wii 2 και πως η εταιρία πρέπει να εστιάσει στα δικά της games franchises.

“Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούν σοβαρά για την επόμενη γενιά τους – πόσο σοβαρά θα θέλουν τους τρίτους κατασκευαστές και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους;”